Bitcoin spot ETF talebi yıllarca devam edecek: Bitwise yöneticisi

Bitcoin spot ETF ürünü olan şirketlerden biri olan Matt Hougan, bu alana olan büyük talebin yıllarca süreceğini iddia etti. Profesyonel yatırımcıların hala tam anlamıyla ETF'lere yatırım yapmadığını belirten yönetici, "Herkes bunun saman alevi mi yoksa uzun dönemli bir ilgi mi olduğunu soruyor. Bence ikincisi…" dedi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD’nin büyük yatırım şirketlerinden olan Bitwise’ın CIO’su olan Matt Hougan, X üzerinden uzun bir yazı yazdı ve Bitcoin ETF’lerine olan büyük ilgiyi değerlendirdi.

Bitcoin ETF’lerine olan ilginin uzun dönemli olarak devam edeceğini belirten Hougan ayrıca büyük şirketlerin yöneticilerinin de 2025 yılının ortalarını beklediğini öğrendiğini belirtti:

“ETF’lerinin benimsenme hızında büyük bir dağılım var. Bazı danışmanlar fonlar için %3’lük pay ayırdılar bile… Bazıları ise henüz bu konuda fikir sahibi bile değiller. 2025’in ortalarını da bekleyen büyük bir grup var. Herkes bunun bir saman alevi mi yoksa uzun vadeli bir ilgi mi olduğunu soruyor. Ben yıllarca bu ilginin devam edeceğini ve uzun vadeli olacağını düşünüyorum”

“Altına göre daha kısa olacaktır”

Altın ETF’leriyle de kıyaslama yapan Bitwise CEO’su, altındaki ETF’lere ilk 7 yıl büyük girişler olduğunu ancak bu sürenin Bitcoin’de daha kısa olacağını düşündüğünü söyledi:

“Piyasada altın ETF’lerine olan ilgi ilk 7 yılında çok büyüktü. Sonradan rayına oturdu. Ancak Bitcoin’de bu sürenin daha kısa olacağını düşünüyorum. Yine de yıllar alacaktır. Bu büyük ilgi yıllar sürecek”

“İngiltere’deki ilgi, ABD’nin çok gerisinde…”

İngiltere’de katıldığı Blockworks etkinliğini de anlatan Hougan, buradaki ilginin ABD’ye göre çok daha az olduğunu ancak onun da ilerleyen yıllarda büyüyeceğini düşündüğünü belirtti:

“ABD’de ETF’lere milyarlarca dolar aktı. İngiltere’de durum böyle değil. Hala çok yeni… Regülatör FCA hala kripto karşıtı bir tutum sergiliyor. İngiltere açıkçası ABD’deki ilerleyişe biraz da iç geçirerek bakıyor”

“%1 artık %3’e çıktı”

2018’den bu yana birçok kurumsal ve profesyonel yatırımcıyla konuştuğunu da dile getiren Hougan, “Daha önceki yıllarda, konuştuğum yatırımcılar portföylerinin %1’ini Bitcoin’e yatırmaktan bahsediyordu. Şimdi bu oran %3’e çıktı. %1 artık yüzde 3 oldu…”

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl