Andre Cronje’den de meme coin önerisi: Fantom Vakfı devreye girecek

Merkeziyetsiz finans konusunda yaptığı çalışmalarla bilinen hatta "DeFi Tanrısı" olarak da adlandırılan Andre Cronje de meme coin çıkarma konusunda fikrini belirtti. Meme coin'lerde bulunan birçok riskin azaltılması adına çeşitli öneriler sunan Cronje, token ya da token'ların Fantom Vakfı desteğiyle de çıkarılabileceğini ifade etti.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Geçtiğimiz hafta Ethereum kurucularından Vitalik Buterin’in bahsettiği ve son dönemde kripto para yatırımcılarının ciddi paralar yatırdıkları meme coin konusuna Andre Cronje de değindi.

Fantom Vakfı ve ayrıca Yearn Finance kurucusu olan Cronje, meme coin’lerin, erken dönem yatırımcı ve ekip satışları nedeniyle diğer yatırımcılara büyük zararlar verebildiğini dolayısıyla bu anlamda çeşitli önlemlerin alınması gerektiğini belirtti.

“Adil dağıtım mekanizması ve güvenlik…”

Fantom ağı üzerinde çıkarılacak bir meme coin için kendisine X ve Telegram üzerinden ulaşılabileceğini belirten Cronje, “Adil dağıtım mekanizması olmayan ve güvenli görmediği hiçbir projeye dahil olmayacağım” dedi.

Fantom ağında çıkarılacak olan meme token için çeşitli şartlar da öne süren Cronje şunları söyledi:

“Pazarlama ve reklam bağlantılı harcamalar için token’ların yüzde 10’una kadar olan bölümü ayrılabilir. Bu miktar, içinde bir vakıf yöneticisi ve 2 proje üyesinin olduğu 3 kişinin imza yetkisinin bulunduğu bir cüzdanda saklanır. Ekip giderleri için yüzde 5’lik token ayrılır. Bu token’lar da aynı şekilde bir çoklu imza cüzdanında güvenlik altına alınır”

Kalan %85’lik kısmın da FTM destekli bir havuza konabileceğini belirten Cronje, “İlk etapta 100 bin adet FTM havuza verilir. Rakam daha sonra 2 milyona ulaşırsa, bu 100 bin adet FTM, maliyetleri karşılamak için kullanılır. Eğer harcamalar sonunda o 100 bin adetten kalan token olursa onlar da yakılır” diyerek sistemini anlattı.

Cronje ayrıca, Fantom tabanlı her likidite sağlayıcısının da proje/projelere dahil olabileceğini belirtti.

Her işlemde yüzde 1’den fazla token alınmasının engelleneceğini ifade eden geliştirici bu durumun proje başlangıcında yüklü alım yapılmasının önüne geçeceğini ve erken dönem yatırımcılarının yapacağı büyük satışlar nedeniyle yaşanacak fiyat düşüşlerini de engelleyeceğini söyledi.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl