14 yıl sonra uyanan cüzdan Coinbase’e 50 Bitcoin gönderdi

Bitcoin'in ilk madencilik dönemlerinde 50 adet BTC kazanan bir hesap, 23 Nisan 2010'dan sonra ilk kez aktif hale geldi ve BTC'lerini Coinbase borsasına yolladı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Satoshi döneminden kalma ve yıllardır hiç hareket etmeyen cüzdanlar aktif hale gelmeye devam ediyor. Bu sabah saatlerinde de 14 yıl sonra ilk kez uyanan bir cüzdan Coinbase borsasına 50 adet BTC yolladı.

Zincir üstü takip platformu Lookonchain’in verdiği bilgiye göre cüzdan 23 Nisan 2010’da 50 BTC kazanmış ve o dönemden bu yana da bu Bitcoin’lerini hiç hareket ettirmemişti.

Cüzdan sahibi kişi 14 yıllık beklemenin sonunda ödülünü 3.3 milyon dolar olarak alacak gibi gözüküyor. Kripto paraların borsalara transfer edilmelerinin altında genelde satış ve nakde dönme motivasyonu yatıyor.

Uzun yıllar hareket etmeyen olan cüzdan sahiplerinin bazıları ya büyük bir sabır ve inançla fiyatın istedikleri seviyeye gelmesini bekliyor ya da kaybettikleri cüzdan şifrelerini bulup kâr realizasyonu yapıyor. Son dönemde BTC’lerini eski tarz cüzdanlardan yıllar sonra ilk kez hareket ettirip yeni cüzdanlara taşıyan ve satış yapmayan bir yatırımcı grubu da mevcut…

Neden 3 yıl sonra?

Cüzdan sahibinin ise hangi amaçla bu muhtemel satışı yaptığı bilinmiyor. Çünkü Bitcoin 3 yıl önce de aynı fiyat seviyelerinde yer alıyordu ve bu eski madencinin neden bu kadar zaman bekleyip de bu transferi gerçekleştirdiği muallak bir durum olarak kalmaya devam edecek.

Haberin yazıldığı dakikalarda Bitcoin 66.400 dolar seviyelerinde işlem görüyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl