Grayscale kendi halving’ini yaşadı! Bitcoin adedi yarıya indi

ABD'de 10 Ocak günü ETF'lerin kabul edilmesiyle çok büyük bir satış dalgası yaşayan ve GBTC fonunun tuttuğu Bitcoin adedi her geçen gün azalan Grayscale şirketi, piyasa payında da geriye gidiyor. ETF'ler kabul edildiğinde elinde 619 binden fazla BTC bulunan şirket için bu rakam şu anda 311 bin civarında yer alıyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin blok zincirinin en önemli yapı taşlarından biri olan halving’e sayılı günler kala, kripto para dünyasının en önemli şirketlerinden biri olan Grayscale’in elindeki Bitcoin adedi de yarıya inmiş gözüküyor!

Uzun yıllardır müşterilerine, Bitcoin fonu olan GBTC’yi satan ve 11 Ocak itibarıyla bu fonu ETF’e çevrilen Grayscale büyük bir satış dalgası yaşıyor. Aynı isimdeki Bitcoin fonu GBTC’nin işlemlere açıldığı 11 Ocak günü elinde (bu fona karşılık olarak) 619 bin adet Bitcoin bulunan Grayscale, gelen büyük satışlar nedeniyle piyasa payını büyük ölçüde kaybetmiş durumda…

BlackRock ve Fidelity’ye geçiyor

Bitcoin adedi yarı yarıya inen Grayscale’in, piyasa payı da %100 seviyesinden (bu alanda ETF’lere kadar tek olduğu için) %37’ye indi. Uzmanlar ise Grayscale’den çıkan fonların BlackRock ve Fidelity başta olmak üzere diğer fonlara girdiğini belirtiyorlar. Grayscale, yüzde 1.5’luk işlem ücretiyle, bu anlamda diğer ETF ihraççısı şirketlerden de çok daha pahalı hizmet veriyor. Bu durumun da çıkışlarda büyük pay sahibi olduğu ifade ediliyor.

İşlem ücreti %0.12 olan BlackRock’ın IBIT ETF’i için piyasa pay oranı %32, Fidelity için ise %17 seviyesinde bulunuyor.

Tüm ETF’lerin tuttuğu Bitcoin adedi ise 840 bin adet civarında yer alıyor. Bu rakam toplam Bitcoin arzının %4’ünden fazla…

Hong Kong heyecanla bekleniyor

Bilindiği üzere dün de Çin’e bağlı olan ekonomik özerk bölge konumundaki Hong Kong spot Bitcoin ve Ether ETF’lerini onaylamıştı. Analistler, Hong Kong’daki ETF’lerin de özellikle küçük yatırımcının büyük ilgisiyle karşılaşacağını iddia ediyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl