Kripto yatırımlarıyla da bilinen Andreessen Horowitz 7.2 milyar dolarlık fon topladı

ABD'nin ve dünyanın en büyük risk sermayesi şirketlerinden biri olan Andreessen Horowitz (a16z) yeni bir yatırım turunda 7.2 milyar dolar topladı. Şirketin, kripto paralar için de 2025 yılında fazladan fon oluşturmayı ve bu alana yaptığı yatırımları artırmayı düşündüğü de belirtildi.

Risk sermayesi şirketi Andreessen Horowitz
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD’de kriptodan yapay zekaya, oyundan erken ve geç dönem startup’lara kadar yaptığı yatırımlarla bilinen Andreessen Horowitz (a16z) şirketi 7.2 milyar dolarlık fon topladı. Şirket konuyla ilgili resmi açıklama da yaptı.

Haberi Bloomberg detaylandırırken, yatırımın ABD’nin parasal sıkılaştırma politikası uyguladığı ve yatırım sektörünün adeta can çekiştiği bir dönemde gelmesi de dikkatlerden kaçmadı.

Şirket kurucularından Ben Horowitz yatırım için “bu büyük bir kilometretaşı” yorumunu yaparken, rakamın şirket beklentilerini %4 kadar aştığını ifade etti.

Blog yazısında ayrıca gelen paranın çeşitli sektörlere bölünerek yatırımlara ayrıacağı ifade edildi. Bu kategoriler arasında; ABD’nin ulusal çıkarlarına yarayan şirketlere yatırım yapan Amerikan Dinamizmi fonu (600 milyon dolar), büyüme gösteren ya da erken dönem startup’ları (3.75 milyar dolar) ve oyun sektörü (600 milyon dolar) bulunuyor.

Okumadan geçmeyin! | Yüzde 5 bin Yükselen OMNI Coin nedir?

Kategoriler içerisinde yapay zekanın gösterilmemesi ise, neredeyse birçok yeni dönem startup’ın bu alanda zaten faaliyetlerinin bulunmasına bağlandı. Dolayısıyla yapay zeka ayrı bir kategori olarak görülmedi.

“Kripto paralar da gelecek”

Bloomberg’e konuşan ve isminin gizli tutulmasını talep eden bir kaynak ise verdiği bilgide şirketin 2025 yılı yatırım stratejisinin içindeki en önemli alanlardan ikisinin, kripto ile biyo-teknoloji olacağını söyledi.

a16z şirketinin metaverse’ten oyuna kadar birçok kripto projesine büyük yatırımları bulunuyor. Şirket 2022’deki büyük fiyat düşüşlerinde de, kripto yatırımları için ciddi sayıda fon oluşturmuş ve bu fonlar için yatırım almayı da başarmıştı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl