Bitcoin halving’i sonrası yükseliş sürecek: Bernstein analizi

Yönetimi altında 700 milyar dolardan fazla varlık bulunan Bernstein şirketinde analistler, 150 bin dolarlık hedeflerinin arkasında durduklarını ve halving sonrasında Bitcoin'deki yükseliş hareketinin devam edeceğini düşündüklerini belirttikleri bir rapor yayımladılar.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Yatırım yönetim firması Bernstein, 2025 sonunda Bitcoin’in 150 bin dolara ulaşması yönündeki beklentisinin arkasında olduğunu belirtti. Şirket baş analistleri olan Gautam Chhugani ve Mahika Sapra imzasıyla müşterilere gönderilen değerlendirme notunda halving sonrasında Bitcoin’deki yükselişin devam edeceğinin düşünüldüğü yazıldı.

“ETF’lere olan girişler yeniden başlayacak”

Raporda hash rate’in artmaya devam edeceği ve ETF’lere olan girişlerin de yeniden başlayacağının tahmin edildiği belirtildi ve şu ifadeler kullanıldı:

“Bitcoin’de yükseliş hareketinin devam edeceğini, ETF’lere olan girişlerin yeniden yoğun şekilde başlayacağını ve madencilik hash rate’inin de ayarlanmasıyla birlikte pozitif dönemin süreceğini düşünüyoruz. Spot Bitcoin ETF’leri artık aracı kurumlar ve resmi yatırım danışmanları vasıtasıyla da daha büyük kalabalıklara sunulacak. Biz Bernstein olarak 2025 yılı sonu için zirve fiyat olarak belirlediğimiz 150 bin dolarık seviyenin arkasında duruyoruz”

ABD’de “wirehouse” olarak da bilinen aracı kurumlar, yaklaşık 7 ilâ 10 trilyon dolarlık varlığa erişim sağlıyorlar. Dolayısıyla BlackRock ve Fidelity gibi direkt olarak müşterilerine fon erişimi veren şirketler dışında bu aracı kurumlar da bu fonlara ciddi şekilde yatırımcı çekebilirler.

Okumadan geçmeyin! | Yüzde 5 bin Yükselen OMNI Coin nedir?

“Madencilerin satış baskısı azalacak”

Halving ve onun fiyata olan etkisine de değinen analistler, madencilerin, ödüllerinin azalacak olması sebebiyle Bitcoin’lerini satma konusunda çok daha çekingen davranacaklarını, bunun da satış baskısının ciddi şekilde azalması anlamına geleceğini ifade ettiler:

“Örnek olarak bugünün değeriyle günlük 50 milyon dolarlık Bitcoin üretiliyor. Bu rakam günlük Bitcoin hacminin sadece %0.12’si… Dolayısıyla halving’in fiyatın yükselişine tek başına bir etkisi olmayacaktır. Ancak madenciler çok daha az ödül elde edecekleri için satışlarında çekingen davranacaklardır. Bu durum satış baskısını azaltacaktır. Yine de fiyatların, bahsettiğimiz seviyeye gelebilmesi için bu satış baskısının azalmasından çok, yeni yatırımcının bu alana gelmesi gerekecektir”

Raporda ayrıca talebin arttığı dönemlerin de yine arz kesintisi olduğu zamanlara denk geldiği, bunun da aslında pandemi sonrasındaki dönemlerde Tesla gibi birçok kurumsal firmanın Bitcoin aldığı periyodu hatırlattığı ifade edildi.

Haberin yazıldığı dakikalarda Bitcoin ise 63 bin dolar seviyelerinde işlem görüyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl