Ekonomist Lyn Alden: Bitcoin’de 100 bin doların gelmesi hiç zor değil

Kripto para dünyasının, yorumlarını yakından takip ettiği isimlerden olan Lyn Alden, Bitcoin'in 100 bin dolarlık seviyeye çıkmasının hiç zor olmayacağını söyledi. Küresel çaptaki likidite arzının artmaya başlamasıyla birlikte bu seviyenin rahatlıkla yakalanabileceğini belirten ekonomist, en büyük kripto parada bir arz şokunun da olduğunu söyledi.

bitcoin
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Makro ekonomi uzmanlarından olan ABD’li analist Lyn Alden, Bitcoin’de 100 bin dolarlık hedefin hiç de zor olmadığını söyledi. Kripto para medyasının bilinen kurumlarından Blockworks’e konuşan Alden, Bitcoin’de şu anda bir arz şoku yaşandığını da belirtti.

“Uzun vadeciler satmak istemiyor”

Uzun vadeli yatırımcıların, BTC’lerini satma konusunda isteksiz olduğunu belirten Alden, şu anki fiyatın bu yatırımcı grubu için düşük kaldığını söyledi:

“Boğa sezonunun ortalarında olduğumuzu düşünüyorum. Takip ettiğim metriklerin büyük bölümü bunu gösteriyor. Önümüzdeki 18 aylık sürecin ciddi şekilde olumlu olduğunu düşünüyorum. Bitcoin küresel likidite yolunu iyi takip ediyor. Bu likidite arttıkça Bitcoin’in fiyatı da artacaktır. Bir arz şoku yaklaşıyor ve elinde fazla sayıda Bitcoin olan uzun vadeli yatırımcıların da şu an satış yapmak istemediklerini görüyoruz. Bu fiyat onlar için ucuz ve değerli coin’lerini piyasaya sürmek istemiyorlar. Geçmişte fiyat arttıkça eski coin’lerin daha fazla borsalara girdiğini görmüştük. Şu anda bu sayı çok az…”

“En az 100 bin dolar hiç zor değil”

Bitcoin’in fiyatında artış beklentisinin olduğunu uzun zamandır söylediğini belirten Alden, “Dediğim gibi önümüzdeki 18 aylık süreç bence aydınlık…. Altın için de aynısını söylemek isterim. Bu süre içerisinde Bitcoin için en az 100 bin dolarlık fiyatın görüleceğini düşünüyorum. Bu seviye gelirse benim için hiç sürpriz olmaz” dedi.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl