FTX elinde kalan Solana token’ları bu kez açık artırmayla satacak

Son olarak elinde bulundurduğu Solana'ları, Pantera ve Galaxy Digital gibi şirketlere özel satış ile veren FTX'in iflas yönetiminin, son kalan bölümü ise açık artırma ile satmaya karar verdiği belirtiliyor. SOL token'ların yine belli bir süre kilitli kalmasına da kesin gözüyle bakılıyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

2022’nin kasım ayında büyük bir çöküş yaşayan ve iflas ederek dünyada milyonlarca kişinin varlıklarını kaybetmesine sebep olan FTX’in iflas yönetimi elindeki varlıkları satmaya devam ediyor.

Son olarak Pantera ve Galaxy Digital gibi kripto yatırımcısı şirketlere 2 milyar dolara yakın bir değer ile önemli miktarda SOL satan yönetimin ise bir sonraki satışı, açık artırma ile yapmayı planladığı belirtildi. Merkeziyetsiz borsa Figure Markets’ın CEO’su olan Mike Cagney, X hesabından konuyla ilgili bilgi edindiğini belirtti ve “Bilgimi de onaylattım” dedi.

FTX’in açık artırma yolunu seçmesinin sebebinin de, borsanın elindeki token’ların her satışta büyük ilgi toplaması olduğu belirtildi. Ayrıca ilgi yine büyük olursa, borsa normalde elde edeceğinden çok daha büyük bir gelir sağlayabilir.

Son satış, SOL token başına 60 dolardan yapılmıştı. Ancak şirketler bu alımların ardından SOL token’larını belli bir süre satmama taahhüdü de vermişlerdi. Bu sürenin ne kadar olduğu hala bilinmese de, en az 2 yıl olduğu iddia ediliyor.

Öte yandan Mike Cagney, CEO’su olduğu Figure Markets’ın da bu satışlarda aracı rol oynayacağı bilgisini verdi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl