Kripto fonlarından geçtiğimiz hafta 200 milyon dolar çıktı

Kripto fonları bir haftayı daha ekside kapadı. Geçtiğimiz hafta fonlardan net 206 milyon dolar çıktı. Bitcoin fonları 192, Ether fonları ise 34 milyon dolarlık satış gördüler. Uzmanlar, ETF'lerde yatırımcı iştahının azalmaya devam ettiğini ve buradaki ana sebebin ise Fed'in beklenenden uzun süre yüksek faiz ortamını destekleyeceği görüşü olduğunu belirtiyorlar.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto para fonları, Fed’in 1 Mayıs günkü toplantısında da faiz artırmayacağına kesin gözüyle bakılması nedeniyle satış görmeye devam ediyor. Fonlarda geçtiğimiz hafta 206 milyon dolarlık net çıkış vardı.

Ether fonlarından 6. kez üst üste kayıp

Coinshares’in haftalık raporuna göre burada en büyük pay her zaman olduğu gibi Bitcoin’indi. Bitcoin fonlarından 192 milyon dolarlık çıkış oldu. Ethereum fonları 6. haftayı da üst üste kayıpla kapattı. Ether fonları haftayı 34 milyon dolar ekside bitirdi.

3 altcoin’e önemi yatırımlar…

Bitcoin ve Ether’deki büyük çıkışlara rağmen ise bazı altcoin’lerde geçtiğimiz hafta görülen yatırımlar devam etti. Litecoin fonları net 3.2 milyon dolar aldı. LTC fonları için ay başından bu yana görülen rakam 9.2 milyon dolar oldu. Polkadot fonları 1.5 milyon dolar yatırım alırken, ay başından bu yana alınan yatırım da 2.9 milyon dolara çıktı. Haftanın sürprizi ise Chainlink fonlarından geldi. LINK fonları 1.7 milyon dolarlık yatırım aldı.

Grayscale sonunda işlem ücretini düşürdü

Grayscale şirketi ise haftayı yine 450 milyon dolarlık net kayıpla kapadı. Çıkışlara bir türlü engel olamayan şirket, son olarak Mini Bitcoin Fonu’ndaki işlem ücretinin %0.15 olacağını duyurmuştu. GBTC fonundaki işlem ücreti düşmemiş olsa da, şirket GBTC fonunun yüzde 10’luk kısmını mini fona ayıracağını duyurdu. Uzmanlar, Grayscale’in bu hamlesinin, aylardır durdurulamayan fon çıkışlarına bir çare olarak öne sürüldüğünü belirtiyor.

BlackRock geçtiğimiz haftayı 165 milyon dolar, Fidelity ise 94 milyon dolar artıda kapadı ve ETF’lerdeki çıkışı az da olsa söndürdü.

ABD ETF’lerindeki net çıkışlar haftalık bazda 244 milyon dolardı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl