PayPal ve EnergyWeb’den Bitcoin madencilerine yenilenebilir enerji teşviği

Dünyanın en büyük ödeme şirketlerinden biri olan PayPal ve yenilenebilir enerjiye geçişi hızlandırmayı amaç edinen kuruluş EnergyWeb, az karbon salınımı yapan Bitcoin madencilerine Bitcoin verecekler. İki kurum, madencilerin harcadıkları enerjiyi takip etmek için bir de platform kurdu.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

PayPal şirketine bağlı Blok Zinciri Araştırma Grubu ve kâr amacı gütmeyen bir yenilenebilir enerji kuruluşu olan EnergyWeb, Bitcoin madencileri için bir “enerji doğrulama platformu” oluşturdular.

Bitcoin verilecek

PayPal’dan yapılan açıklamada, platformun madencilik operasyonlarını takip edeceği ve daha az karbon salınımı olan şirketleri ödüllendireceği ifade edildi. PayPal’ın sunduğu teklif, “yeşil enerji” harcayan madencilere Bitcoin ödülü vermeyi içeriyor. Bu teşvik programından sadece şirketler değil, bireysel şekilde madencilik yapanlar da yararlanabilecek.

Bilindiği üzere, Bitcoin ve PoW sistemini kullanan diğer kripto paraların madenciliği uzun yıllardır küresel çapta tartışılıyor.

Tesla bırakmıştı

Konuyla ilgili son büyük hamle ise Tesla şirketinden gelmişti. 2021 yılında 1.5 milyar dolarlık Bitcoin alan elektrikli araç üreticisi, daha sonra Bitcoin ödemesiyle araç satışı da başlatmıştı. Şirket sahibi ve CEO’su Elon Musk, bu karardan kısa süre sonra ise madenciliğin harcadığı fosil yakıt ve “doğaya verdiği zarar” nedeniyle bu durumu askıya aldıklarını belirtmişti.

Başta ABD merkezliler olmak üzere birçok şirket, madencilik faaliyetleri için hala ve büyük oranda fosil yakıt kullanırken, bu oran yıllar geçtikçe azalıyor.

Iris Energy, Cleanspark ve Bitdeer gibi Nasdaq’ta listelenen madencilik şirketleri ise çok büyük oranda yenilenebilir enerjiyle madencilik yapıyorlar.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl