Binance için Apple ve Google Store’lardan kaldırılma talebi

Filipinler SPK'sı olan SEC, Apple ve Google şirketlerine ayrı ayrı bir talep mektubu yazarak Binance ve ona bağlı uygulamların ülkedeki AppStore ve Play Store'dan kaldırılmasını istedi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Dünya çapında birçok ülke ve yargı bölgesinde regülasyon sorunlarıyla boğuşan ve ABD’de ödediği 4.5 milyar dolarlık ceza ile bu anlamda çok konuşulan Binance borsasına Filipinler’den de engel çıktı.

Özellikle kripto-oyun platformlarının çok fazla kullanıldığı ve kripto adaptasyonunun bir hayli fazla olduğu ülkede SEC, Google ve Apple şirketlerine mektup gönderdi.

19 Nisan tarihli ve iki şirkete ayrı ayrı gönderilen mektuplarda SEC, Binance ve onunla bağlantılı olan diğer uygulamaların AppStore ve Play Store’dan kaldırılmasını istedi.

Hatırlanacağı üzere Filipinler’de geçen sene mart ayında Binance borsasına yasak getirilmişti. Kurum yaptığı açıklamada, Binance’in yatırım sözleşmesi satışı için gerekli izinlere sahip olmadığını belirtmişti.

SEC başkanı Emilio Aquino yaptığı açıklamada, “SEC olarak Binance’e ve ona bağlı sitelere hala talep olduğunu ve web sitelerine erişimin bulunduğunu tespit ettik. Bunlar Filipinlilerin paralarını ve avrlıklarını tehlikeye atan sitelerdir” dedi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl