ViaBTC, “epik sat” için açık artırma başlattı: 1 satoshi için 1.7 BTC önerdiler

Halving'in ardından ilk bloğu çıkarma başarısı gösteren madencilik havuzu ViaBTC, buradan elde ettiği ilk satoshi'yi açık artırmaya çıkardı. Şu anda 1.65 dolar değerinde olan bu satoshi için ise an itibarıyla 1.7 BTC (yaklaşık 112 bin dolar) önerildi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Halving’de ilk bloğu çıkarmasının ardından 3.125 BTC’lik sistem ödülünün yanı sıra işlem ücretlerinden de 37 BTC kazanan ViaBTC madencilik havuzu, elde ettiği “epik sat” için açık artırma başlattı. Şirket, organizasyon için CoinEx bordsasıyla ortaklık kurdu.

ViaBTC’den yapılan açıklamada, “Bitcoin sisteminde sadece 4 adet bulunan epik sat’lardan bir tanesi olan 1.968.750.000.000.000 numaralı sat için düzenlenen açık artırma başladı. Bu açık artırma için CoinEx Global ile anlaştık” denildi.

Teklifler Bitcoin ile verilirken, haberin yazıldığı dakikalar itibarıyla toplam 9 teklif verildi. En yüksek teklif 1.7 BTC olurken, teklifler 1 BTC’den başladı. Açık artırma, perşembe günü TSİ 19’da sona erecek.

Bilindiği üzere geçtiğimiz sene yaratılan Ordinals protokolü, Bitcoin’in en küçük birimi olan satoshi’ler üzerine bazı dijital içeriklerin (yazıtların-inscriptions) kazınmasına izin veriyor. Bu durum satoshi’lerin de NFT’ler gibi değerlenmesine sebep oluyor. İşte, halving’ler sonrası çıkarılan ilk bloktan elde edilen ilk satoshi’ye de “epik sat” tanımlaması yapılıyor.

Bu satoshi’lerin bir benzeri de olmadığı için tabii kifazlasıyla değerli kabul ediliyor.

Ordinals’ı yaratan geliştirici Casey Rodarmor, son olarak halving ile hayata geçen Runes protokolünü de çıkarmıştı. Bu protokol de yine Ordinals gibi Bitcoin ağı üzerinde token çıkarılmasına izin veriyor. İşte ilk blokta çıkarılan token’ların da değerli olacağı düşüncesiyle halving gecesi, Bitcoin ağında ciddi bir yoğunluk oluşmuş, işlem ücretleri 250 dolara kadar yükselmişti.

İşte “epik sat” sahibi olan ViaBTC şirketi de, bu işlem ücretlerinden sadece bir blokta 40 BTC’lik gelir elde etmişti.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl