Binance eski CEO’su Zhao özür diledi: Destek çığ gibi büyüyor

Bu sabah saatlerinde ABD'den gelen "Bakanlık 36 ay hapis istiyor" haberiyle sarsılan Changpeng Zhao'nun, şubat ayında dava hakimine bir mektup yazdığı ve özür dilediği ortaya çıktı. Mektupta, hatalar yaptığını kabul eden ve sorumluluğu tamamen aldığını belirten CZ'ye ise küresel çapta destek geldi. Dünyanın çeşitli yerlerinde etki sahibi olan kişiler, Binance eski CEO'su için hakime toplamda 161 adet mektup gönderdiler.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD Adalet Bakanlığı (DoJ) ile yaptığı anlaşma kapsamında 50 milyon dolarlık kişisel ödeme yapmayı kabul eden Changpeng Zhao, bugün ABD’den gelen haberle sarsıldı. Sabah saatlerinde ABD Adalet Bakanlığı avukatları CZ’nin, daha önce talep edildiği şekilde 18 değil, 36 ay hapis cezası alması gerektiğini söylediler.

“Sorumluluk tamamen bende… Kötü kararlar aldım”

Binance eski CEO’sunun ise 2 aydan fazla süre önce, dava hakimi Richard Jones’a bir mektup yazdığı ortaya çıktı. ABD medyasından The Block’un mahkeme belgelerinden derlediği habere göre, CZ, hakim Jones’a yazdığı 2 Şubat tarihli mektupta hatasını kabul etti ve sorumluluğun tamamıyla kendisinde olduğunu belirtti:

“Aldığım kötü kararlardan dolayı özür dilerim. Bu konuda sorumluluğu tamamen alıyorum. Binance’te regülasyonlara ne kadar uyulduğunu denetlemem gerekirdi ama bunu yapmadım. Bunun mazareti olamaz. Beni bu mahkemeye çıkaran kararları aldığım için pişmanım. Pişmanlığımı anlatmaya kelimeler yetmez. Bir daha böyle bir şeyin olmayacağının garantisini veriyorum”

“En çok uyan biziz”

Haberde ayrıca Zhao’nun, Binance’in özellikle ilk yıllarında zorluk yaşadığını belirttiği ancak şu anda da dünyanın regülasyonlara en çok uyan borsası konumunda olduklarını belirttiği yazıldı. Zhao; ailesi, arkadaşları ve kripto dünyasından da yaşananlardan dolayı özür diledi.

Destek büyüyor: 161 mektup yazdılar

Öte yandan dünyada ve ülkelerinde etki sahibi olan önemli kişiler de CZ’ye olan desteklerini esirgemiyorlar. Mahkeme hakimi Jones’a bugün CZ’ye destek olan ve dünyanın her bölgesinden gelen 161 adet mektup ulaştırıldı.

Zhao’ya destek olan kişiler arasında Binance kurucularından ve CZ’nin eski eşi olmasının yanı sıra 3 çocuğunun da annesi konumundaki Yi He’den kız kardeşi Jessica Zhao’ya ve şu anki eşi Yang Weiqing’e kadar aile üyeleri de vardı.

ABD’nin eski Çin konsolosu Max Baucus, McGill Üniversitesi profesörü Jeremy Cooperstock, kripto dünyasının yakından tanıdığı Samson Mow ve Bireşik Arap Emirlikleri’nde kontrol sahibi olan bazı aileler de (isim verilmedi) CZ’ye destek mektupları yazdılar.

Zhao hakime yazdığı mektupta ayrıca hastalıkların tedavisi için çalışan küçük çaptaki araştırma şirketleri ve eğitim programlarına destek olmak istediğini de belirtti.

Hakim Jones, CZ’nin bir daha ABD’ye gelmeme olasılığı olduğunu belirterek ona yurt dışı çıkış yasağı vermişti. CZ ise Binance’teki hisselerinin teminat olarak alınmasını ve bu yasağın kaldırılmasını talep etmiş olsa da, bu isteği kabul görmemişti.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl

2 yorums

  1. Kripto Liderleri Yanıtla

    Ben olsam Amerika ya 1 dolar bile vermem tüm dünyaya dolar ihraç eden binance güvencesidir Amerika değil! Binance ye üstüne para vermeleri lazım Cz bin yerinde olsan kim takar Amerika yı atın beni hapse derdim

  2. Onur Yanıtla

    Bu adam da dünyayı dolandiranlar arasında. Çaldıklarının 100 de birini ben çalsam 36 ay seve seve kabul ederdim. Bildiğin hiç kaybetmeyen bir kumarhane isletiyorlar. Çar çöpü millete satip parayi kırdılar. Millette dalga geçiyorlar. Leverage coinler vs ne olmuş bir sorsunlar. Bu adamın yaptığı hırsızlık o kadsr kolay ki. 5 dk bir altcoin yaratıyorsun. Uydurma bir de hikayeye bağlıyorsun. Bunlar çoktan götürmüş oluyor. Sonrasında buju listeleyecegiz deyip 1 ₺ olan şeyi 50₺ ye satıyorlar. Mala anlatır gibi anlattım. Bu yaptıkları en basit şey.