ABD’den gelen ETF iddiası Ether fiyatını düşürdü

Kripto paraların düşüş yaşadığı son günlerde, Ether spot ETF'leriyle ilgili de olumsuz bir iddia ortaya atıldı ve SEC'nin bu fonlar için mayıs ayında ret kararı vereceği belirtildi. SEC yetkililerinin, son toplantılarda ETF'ler için büyük önemde olan detayları hiçbir şekilde masaya getirmedikleri bilgisi de geçildi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin spot ETF’lerini ocak ayında onaylayan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) aynı kararı Ether için verecekmiş gibi gözükmüyor. Küresel çapta büyük haber ajansı Reuters’ın geçtiği bilgiye göre, Ether spot ETF başvurusu yapan şirketler bu konuda umutsuzluğa düştüler.

Ajansın haberinde, başvuru yapan şirketlerin SEC ile düzenlenen toplantıların verimsiz geçtiğini belirttikleri ve aynı zamanda bu konuda cesaretlerinin kırıldığı ifade edildi.

Bilindiği üzere BlackRock’tan VanEck’e ve ARK Invest’e kadar birçok şirket Ether spot ETF başvurusunda bulunmuşlardı. Bazı başvuruların son karar süresi mayıs ayı sonunda dolarken, bazıları ise haziran ile temmuz aylarına sarkıyor ancak SEC ise genelde son dönemde, hem onay hem de ret kararlarını toplu şekilde veriyor.

Ether fiyatı düştü

Reuters’ın geçtiği haberin ardından ise Ether fiyatı 3100 doların altına indi. Son dönemde zaten düşüş içinde olan Ether, haberin yazıldığı dakikalarda 3070 dolar seviyesinde işlem görüyor. Son 2 günde Bitcoin fiyatı da, 66 bin dolar civarından 63 bin dolara kadar düşmüştü.

“Önemli ayrıntılar tartışılmadı”

Başvuru yapan şirketlerle SEC yetkilileri arasındaki son toplantılarda, ETF’ler konusundaki bazı önemli detayların tartışmaya bile açılmadığı ifade ediliyor. Reuters’ın, isimlerinin açıklanmasını istemediği kaynakları, bu durumun ocak ayındaki Bitcoin spot ETF’leri için bu şekilde olmadığını, ve onaydan haftalar önce en küçük detayların bile tartışıldığını söylediler.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl