Bireysel Bitcoin madencisi 5000’de 1 olasılığı tutturdu: 220 bin dolar kazandı

Halving'in madenci ödüllerini ikiye bölmesinden yaklaşık 10 gün geçtikten sonra, bireysel madencilik yapan bir kişi bloğu tek başına buldu ve hem ödülün hem de işlem ücretlerinin tamamını kazanmayı başardı. Madenci 220 bin dolara yakın kazanç elde etti.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Sayısı her geçen gün azalan bireysel madencilerin arada sırada olsa da, blokları kendi başlarına bulmayı başarabiliyorlar. Dün akşam saatlerinde 841.286’ıncı bloğu bulmayı başaran bir madenci, 3.125 BTC’lik madenci ödülüyle birlikte işlem ücretlerini de kazandı.

Yüzde 0.02 şansı vardı

Toplamda 3.43 BTC elde etmeyi başaran bu bireysel madencinin dolar geliri ise 218 bin doları aştı. Bitcoin veri sitesi Mempool’dan gelen bilgilere göre CKpool havuzundan bireysel madencilik yazılımı kullanan bu kişinin şansı ise bir hayli düşüktü. Bireysel madencinin ürettiği hash rate saniyede 120 PH idi. Toplam Bitcoin ağının hash rate gücünün saniyede 638 exahash olduğu düşünüldüğünde, madencinin bloğu tek başına bulma şansı 5000’de 1’den bile düşüktü.

Adeta %0.02’lik piyangoyu tutturan bu kişi, tabii ki bu anlamda ilk değil. Geçmişte birçok kez bireysel madencilerin blokları tek başlarına buldukları görülmüştü. Henüz halving öncesi de bir madenci, 5 Nisan gününde bir bloğu tek başına bulmuş ve 422 bin dolar kazanmıştı.

Bilindiği gibi Bitcoin’de madenci ödüllerinin 2’ye bölündüğü halving 20 Nisan günü 840.000’inci blokta gerçekleşmişti. ViaBTC adlı madencilik havuzu ilk bloğu bulma başarısını göstermiş ve buradan kazandığı ilk Bitcoin’in ilk satoshi’sini de geçtiğimiz hafta 2.1 milyon dolara satmıştı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl