Bitcoin spot ETF çıkışları Fed günü zirve yaptı: 563 milyon dolar satış geldi

ABD'deki spot Bitcoin ETF'leri dünü 563.7 milyon dolar ekside kapadı. Bu rakam, ETF'lerin işleme açıldığı 11 Ocak'tan bu yana çıkış anlamında görülen en yüksek meblağ oldu. En çok satış gören ETF ise bu kez Grayscale'e (167 milyon dolar) değil, Fidelity'ye (191 milyon dolar) aitti.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

10 Ocak günü SEC tarafından resmen onaylanan ve 11 Ocak’ta da işlemlere açılan ABD spot ETF’leri, o günden bu yana kaydedilen en büyük satışı gördü. Fonlar, dünkü işlem gününü 563.7 milyon dolar satışla kapadı.

Bu kez Grayscale değil

Şu ana kadar milyarlarca dolarlık Bitcoin satışı yapan ve elindeki BTC adedi yarı yarıya azalan Grayscale şirketi 167.3 milyon dolarlık çıkış görürken bu anlamda ilk kez zirveyi alamadı. Fidelity’nin FBTC ETF’i, GBTC’yi geçerek dünü 191 milyon dolar ekside kapadı. ARK Invest’in ARKB ETF’i için çıkış rakamı 98 milyon dolardı.

Tüm ETF’ler satış gördü

Yaklaşık 2 gündür sert düşen Bitcoin fiyatı ETF’lere de etki ederken, tüm fonlar dünü ekside kapadılar. Hiçbir ETF, günü net olarak artıda kapatamadı.

Bitwise’dan 29 milyon dolar,
Franklin Templeton’dan 13 milyon dolar,
Valkyrie’den 10 milyon dolar,
WisdomTree’den 6 milyon dolar,
VanEck’ten 6 milyon dolar
ve Invesco’dan da 5.5 milyon dolarlık çıkışlar oldu.

Bitcoin dün 56 bin dolara kadar inmiş, Fed kararı ve Powell’ın konuşmasının ardından 59.400 dolara kadar çıkmış ancak daha sonra yeniden 58 bin doların altına düşmüştü.

En büyük kripto para haberin yazıldığı dakikalarda ise yaklaşık 57.350 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl