Bitcoin madencisi Riot Platforms’u halving ve zorluk da durduramadı: Şirket rekoru kırıldı

ABD ve dünyanın en büyük Bitcoin madencilik şirketlerinden biri olan Riot Platforms, 2024'ün ilk yarısı için 211.8 milyon dolarlık net gelir açıkladı. Halving'in yaklaştığı ve madencilik zorluğunun ciddi şekilde arttığı bir dönemde elde edilen bu rakam Riot için de rekor oldu.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin madenciliği şirketi Riot Platforms, halving ile beraber madencilerin ödülleri yarı yarıya azalmasına ve madencilik zorluğunun her geçen gün artmasına rağmen, firma tarihinin çeyreklik bazda en yüksek gelirini elde etti. Riot, 2024’ün ilk çeyreğiyle ilgili rakamları dün açıkladı.

Yapılan açıklamada çeyrekte 211.8 milyon dolarlık net gelir elde edildiği ve bu rakamın geçen senenin aynı dönemine göre %1000’lik (18 milyon dolar) bir yükseliş gösterdiği ifade edildi.

Dünyadaki en büyük madencilik tesisini kuruyor

Kazanç rapor toplantısında konuşan şirket CEO’su Jason Les, geçtiğimiz hafta madencilik cihazlarının kurulumuna başlanan Corsicana tesisiyle ilgili de konuştu ve “Bu tesis tamamen çalışır hale geldiğinde, Bitcoin madenciliği yapan dünyadaki en büyük tesis olacak” dedi. Les ayrıca sene sonu, şirketin hash rate kapasitesini de şu ankinin 3 katına çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Üretilen Bitcoin sayısı düştü: Halving ve zorluk

RIOT ayrıca ürettiği Bitcoin sayısında da geçtiğimiz senenin aynı dönemine (ilk çeyrek) göre düşüş gördü. 31 Mart itibarıyla toplamda 1364 BTC üreten şirket için bu rakam geçen senenin aynı döneminde 2115 idi. Yapılan açıklamada bunun sebebi olarak ise madencilik zorluğundaki büyük artış gösterildi. Madencilik zorluğundaki artışın en büyük sebeplerinden birisi de halving’di. Halving’in tarihinin 20 Nisan’a denk geldiğinin biliniyor olması, şirketlerin erkenden harekete geçmesine ve yeni mankine yatırımları yapmalarına sebep olmuştu. Bu durum, halving yaşanmadan madencilik zorluğunda büyük artış yaşatmıştı.

Bitcoin üretim maliyetinin 23 bin dolar olduğu belirtilen açıklamada, geçen senenin ilk çeyreği ise bu rakamın 9438 dolar olduğu kaydedildi.

Nasdaq’ta listelenen şirketin hisseleri dünkü işlem gününü 9.82 dolardan kapadı. Hisseler sene başından bu yana %47 civarında düşüş yaşadı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl