BlackRock tokenizasyonu desteklemeye devam ediyor: Securitize yatırımı açıklandı

Dünyanın en büyük fon yönetim şirketi olan ve son dönemde tokenizasyona yönelen BlackRock, bu alanda iş birliğine gittiği Securitize firmasına önemli bir yatırım yatırım yaptı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

BlackRock’ın mart ayında duyurduğu BUIDL fonunda birlikte çalıştığı Securitize firması 47 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldı. Bu yatırımda en büyük pay sahibi ise BlackRock oldu. BlackRock dışında, yatırım firmaları Hamilton Lane, ParaFi Capital ve TradeWeb Markets da yatırım turunda yer aldılar.

BlackRock yönetim kuruluna da girdi

Bu yatırımın ardından BlackRock’ın Küresel Stratejik Ekosistem Ortaklıkları bölümü yöneticisi olan Joseph Chalom, Securitize yönetim kuruluna dahil olacak. Konuyla ilgili konuşan Chalom, “BlackRock olarak, tokenizasyonun sermaye piyasaları altyapısında çok önemli değişiklikler yaratacağına inanıyoruz. Dijital varlık stratejimizde, Securitize yatırımımız ayrı bir yer tutuyor. Bu yatırım ile birlikte BlackRock müşterilerinin taleplerini ileride daha rahat karşılayabileceğiz” dedi.

“Büyük şirketler blok zincirinde kendi fonlarını çıkaracaklar”

Securitize kurucularından ve CEO Carlos Domingo da, finans dünyasının yeniden şekillenmeye başladığını belirterek şunları söyledi:

“Bu anlaşma bizim ortaklarımızla olan güçlü bağımızı bir kez daha gösterdi. Bu bağ ile birlikte finans dünyasının yeniden şekillendirilmesinde büyük pay sahibi olmak istiyoruz. Tokenizasyon ve gerçek dünya varlıkları alanındaki liderliğimizle finansal varlıkların regüle şekilde dijitalleşmesi ve bunun blok zinciri teknolojisiyle yapılması konusunda kararlıyız. Tüm büyük varlık yöneticilerinin, bir gün blok zinciri üzerinde kendi fonlarını çıkaracağı zamanı heyecanla bekliyoruz”

Bilindiği üzere ABD Hazine tahvillerine, yeniden alım anlaşmalarına ve nakit paraya yatırım yapan BUIDL fonu, Ethereum blok zinciri üzerinde çalışıyor.

BlackRock CEO’su Larry Fink de kısa süre önce katıldığı bir programda geleceğin dünyasının tokenizasyonda olduğunu ve Bitcoin spot ETF adımlarının da tamamen bu doğrultuda yapıldığını ifade etmişti.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl