Kripto karşıtı Warren’dan Biden’a mektup: Bitcoin madenciliği ABD için tehdit

Bitcoin ve kripto paralara karşı senelerdir takındığı sert tavırla bilinen ABD'li senatör Elizabeth Warren, Biden hükumeti ve çeşitli kuruluşlara yazdığı mektupta bu kez de İran'daki Bitcoin madenciliğinden bahsetti. İran'ın 2019'da madenciliği serbest bıraktığı belirtilen mektupta, "İran, bizim ulusal güvenliğimizi Bitcoin madenciliği yaparak tehdit ediyor" denildi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD’li senatör Elizabeth Warren, ülkesindeki seçimlere aylar kala, kripto paralar konusunda yeniden gaza basmış görünüyor. Bu kez İran’daki madencilik faaliyetlerini ele alan Warren, bu operasyonlar sayesinde Hamas ve diğer “terörist” örgütlerin desteklendiğini belirtti.

Biden yönetimine açık mektup

Bir diğer senatör Angus King tarafından da imzalanan ve Biden hükumetine yazılan açık mektupta Warren, “İran, 2019’da izin verdiği kripto para madenciliği konusunda milyonlarca dolar elde etti ve bunları Hamas gibi ‘terörist’ örgütlere aktardı. Elde edilen fonlarla hem ithalat yaptı hem de bu fonları, içeride ve dışarıda istediği yerlere aktarabildi” dedi.

“ABD ulusal güvenliğine tehdit…”

Warren ayrıca İran hükumetinin bu hareketlerinin ABD’nin ulusal güvenliğini de tehdit ettiğini belirtti:

“Bitcoin gibi enerjiye bağımlı olan kripto paralarla yapılan madencilik faaliyetleri, ülkelerin enerji kaynaklarını paraya çevirmesine izin veriyor. 2021’den bu yana İran kripto para madenciliğinden ne kadar elde etmiştir? Bu fonların ne kadarlık kısmı İran hükumeti ve ona bağlı gruplara aktarılmıştır? Ayrıca bu fonların ne kadarı askeri faaliyetler ile terörizmin desteklenmesine harcanmıştır? Bunların hepsi ABD’nin ulusal güvenliğini tehdit etmektedir. Biden hükumeti bu tehdidin ortadan kalkması için ne yapmıştır? Bu gidişat engellenmediği sürece İran, İsrail’e düznelediği saldırıların bir bölümünü kripto paralarla fonlamaya devam edecektir”

Warren daha önce Kuzey Kore’nin, hacker grupların yardımıyla yine kripto paralar üzerinden nükleer silah projelerini desteklediğini iddia etmişti.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl