59 bin dolar üzerinde kalan Bitcoin, 60 milyon dolarlık “short” pozisyonları tasfiye etti

Fed'in faizleri sabit tutması ve Jerome Powell'ın korkulduğu gibi olumsuz bir konuşma yapmaması Bitcoin'i yeniden 60 bin dolar sınırına getirirken, son 24 saatteki hareketler ise 110 milyon dolarlık vadeli pozisyonun tasfiye olmasına neden oldu.

bitcoin
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Son 24 saatte toplam 110 milyon dolar değerde kripto para vadeli pozisyonları tasfiye olurken bunların 33 milyon dolarlık kısmı da Bitcoin pozisyonlarına aitti. Bitcoin pozisyonlarındaki tasfiyelerin de 21 milyon doları kısa, 12 milyon doları da uzun pozisyonlara aitti.

Kripto paraların tümünde ise 60 milyon dolarlık uzun, 50 milyon dolarlık da kısa pozisyon yine likide oldu.

“Orta vade hedef 80 bin dolar…”

Web3 fintech platformu YouHodler’da risk analisti olan Sergei Gorev piyasalarla ilgili The Block’a yaptığı analizde, mayıs ayı için metriklerin olumlu işaretler verdiğini ifade etti:

“Kısa vadede Bitcoin’de birçok kısa pozisyon açılıyor olsa da, Bitcoin’in yükseleceğini düşünüyorum. Orta vadede hedef 80 bin dolar olacak diye tahmin ediyorum. Ancak kısa vadede, hatta gelecek hafta fiyatta yeniden bir düzeltme hareketi gelebilir. Birkaç haftadır yaşanan düzeltme hareketinin daha da derinleşebileceği ihtimalini gözardı etmiyoruz”

59.999 dolardan döndü!

Fed toplantısı öncesi 56 bin dolara kadar gerileyen Bitcoin, toplantının ardından ise yeniden 59 bin doların üzerine çıkmıştı. En büyük kripto para bu gece saatlerinde 59.999 doları da gördü ve daha sonra yeniden 59.100 dolar seviyesine indi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl