Avrupa Birliği’nden 12 trilyon euroluk piyasa için kripto adımı: “Olursa her şey değişir”

Avrupa Birliği regülatörü ESMA, finans endüstrisi yöneticileri ve uzmanlarına, kripto paraların yatırım ürünü sayılıp sayılamayacağına yönelik sorular yöneltiyor. Uzmanlar, AB'nin gelecek cevapları olumlu bulması ve kriptoyu bu alana dahil etmesinin, finans dünyasında "oyun değiştirici" bir etkiye sahip olacağını belirtiyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi (ESMA), kripto paraların yatırım ürünü sayılıp sayılamayacağına yönelik bir araştırma başlattı. Endüstri liderleri ve uzmanlarına konuyla ilgili fikirlerini soran ve geri talep eden kurum şu anda bekleme halinde bulunuyor.

ABD spot Bitcoin ETF’lerinin kat be kat üzerinde…

ESMA, UCITS olarak kısaltılan “Dönüştürülebilir/transfer edilebilir Menkul Kıymetlerde Toplu Yatırım Fonları”na kripto paraların, dahil edilip edilemeyeceğini düşünürken yatırım ortaklığı/fonları piyasasının büyüklüğünün de 12 trilyon euroyu geçtiği görülüyor. Bu rakam ABD’deki Bitcoin spot ETF’lerinin kat be kat üzerinde bir değeri temsil ediyor.

UCITS, genelde yatırım fonu olarak da adlandırılan bir tür olmasının yanında, bireysel yatırımcıların bir araya gelerek bir portföy oluşturmasını ve portföyün profesyonel bir yöneticiye teslim edilmesini sağlıyor. Bu fonlar, çoğunlukla hisse senetleri, tahviller, likit fonlar ve diğer finansal araçlara yatırım yapıyorlar. İşte ESMA, bu fonlara kripto paraların da dahil edilip edilemeyeceğini tartışıyor.

“Oyun değiştirici etkiye sahip olur”

Tabii ki böyle bir hamle, kalabalıkların kripto dünyasına çok daha kolay dahil olmasının önünü açacak.

Konuyla ilgili olarak haberi yapan DL News’e konuşan finansal regülasyon uzmanı Sean Tuffy, “Eğer ESMA ikna olursa, kripto paraları ana akıma taşıyacak son adım Avrupa’da atılmış olur. Bu oyun değiştirici bir etki yapar. Her şey değişir” dedi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl