Analist 3 sene sonra X’e geri döndü, kripto alımı yapan trader 32 kat kazandı

Keith Gill adlı finans analistinin 3 sene sonra ilk kez tweet atması, Solana tabanlı bir meme coin'de ciddi yükseliş yaşattı. Tam da tweet öncesi bir yatırımcının alım yapması ve 30 kattan fazla kâr elde etmesi de soru işaretleri yarattı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Son dönemde birçok şüpheli meme coin yükselişlerinin olduğu Solana ağında benzer bir olay daha yaşandı. Bir kripto yatırımcısı, KITTY adlı meme coin’i aldıktan kısa süre sonra, X’e yıllardır yazmayan ve “Roaring Kitty” takma adıyla yorum yapan finans analisti Keith Gill platforma geri döndü.

Bu geri dönüş ise KITTY adlı meme coin’i %6000’den fazla artırdı. Bu yükseliş, geri dönüş öncesi alım yapan yatırımcının kârını da kısa sürede katladı. Keith Gill’in tweet’inden önce 21 SOL (3 bin dolar) harcayan ve 17.4 milyıon adet KITTY token alan kişi, yükselişle birlikte ise kâr realizasyonu yaptı. 12.8 milyon adet KITTY token’ı 294 SOL karşılığında satan bu kişi, 4.6 milyon adedini ise hala elinde bulunduruyor. Yaklaşık 38 bin dolarlık kârı realize eden yatırımcı, 56 bin dolarlık kısmı ise içeride bırakmayı tercih etti. Toplam kâr ise 32 kata ulaştı.

Başka bir meme coin de arttı

Keith Gill’in X’e geri dönüşü sadece KITTY adlı meme coin’i değil, onun ünlü olmasını sağlayan GameStop ile özeşleşmiş olan, (ancak projeyle alakası olmayan) GME token’ı da yükseltti. GME, %400’e yakın değer kazandı.

2021’de herkes onu tanıdı

Gill 2021 yılında, büyük şirketlerin kısa pozisyon açtığı GameStop hissesinde çılgınlık seviyesinde alımlar yapılmasında başrol oynayan kişilerden biriydi. Konuyla alakalı ABD Kongresi’nde verdiği ifadede “Ben bu hisseyi sevdim” diyen ve başka bir alım motivasyonu olmadığını belirten Gill’in açıklamaları da ses getirmiş ve onu ünlü yapmıştı.

3 senedir tweet atmayan ve dün gece ilk kez paylaşım yapan Gill’in bu hareketinden sonra ise KITTY ve GME sert yükseldi.

Alım yapan kişinin de, ya Gill ya da Gill’e yakın biri olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Atılan tweet binlerce RT ve beğeni aldı

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl