ETF analisti Balchunas: Diğer ‘büyük balıklar’ da Bitcoin alacak

ABD'de Wisconsin eyaletinin resmi emeklilik fonunun 100 milyon dolarlık Bitcoin spot ETF'i aldığını duyurması dün büyük ses getirirken, Bloomberg'ün ETF analisti olan Eric Balchunas da bu duruma kayıtsız kalmadı ve "Bu tür büyük fonları bir ETF'in ilk yılında görmezsiniz. İleriki dönemde daha fazla büyük fondan benzer adım bekleyebiliriz" dedi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD’nin imalat konusundaki önemli eyaletlerinden biri olan Wisconsin’in resmi emeklilik fonunun, BlackRock’ın IBIT Bitcoin ETF’inden alması kripto dünyasında dünün en önemli haberiydi. Özellikle İsviçre bankası UBS’in de küçük bir meblağ ile olsa da, benzer adımı atması, büyük kurumların Bitcoin’e olan ilgisini net şekilde gösteriyor.

Eric Balchunas: Sürü halinde gelebilirler

ABD’nin ünlü finans medya şirketi Bloomberg’ün ETF analisti Eric Balchunas da, Wisconsin eyaletinin bu hamlesinin önemine değindi ve X hesabından şu yorumu yaptı:

“Bir eyaletin emeklilik fonunun böyle bir adım atması çok önemli. İlk çeyrekte IBIT fonu almışlar. Normal şartlarda ‘büyük balık’ olarak adlandırılabilecek olan bu tarz kurumları, 13F dosyalarında en azından ilk yıl görmezsiniz. Bu durum bize Bitcoin ETF’lerinin sıradan fonlar olmadığını bir kez daha gösterdi. Bu iyiye işaret. Ben daha fazlasını bekliyorum. Kurumların sürü halinde bu fonlara geldiğini görebiliriz”

“Bunlar daha bebek adımları”

Balchunas bir takipçisinin, “100 milyon dolar ne ki! Çok küçük rakam… Wisconsin adam olsun!” sözlerine de cevap verdi ve “Bunlar bebek adımları” dedi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl