Dünyanın en büyük vadeli işlem borsası CME’den şimdi de spot Bitcoin adımı

Özellikle SEC'nin Bitcoin spot ETF'lerini onaylamasının ardından Bitcoin'e olan bakış açısı olumlu yönde değişirken, dünyanın en büyük vadeli işlem borsası olarak görülen CME Group'un da Bitcoin'de spot işlemleri başlatmak istediği belirtildi. Bu adımın atılması durumunda ise işlemlerin, CME Group'a bağlı olan İsviçre'deki EBS üzerinden yapılması planlanıyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), ocak ayında Bitcoin spot ETF’lerine onay vermesi, Wall Street’in Bitcoin’e olan güvenini önemli derecede artırdı. Artık şirketler, emeklilik fonları ve birçok başka kurum Bitcoin ile ona bağlı ürünleri çok daha rahat alabiliyor.

Bir süredir fikir alışverişi vardı

İşte bunu gören CME Group da, vadeli Bitcoin işlemleri sunuyor olmasına rağmen spot Bitcoin ürünü sunma yoluna da gitmeyi planlıyor. Financial Times’ın haberine göre, dünyanın en büyük vadeli işlem borsası olan CME, zaten uzun süredir birçok lisanslı profesyonel trader ile bu konuyu görüşüyordu. Konuyla ilgili CME’den henüz bir açıklama gelmezken, son kararın da hala verilmediği yazıldı.

İsviçre üzerinden yürüyecek

CME’nin, spot Bitcoin faaliyetlerini İsviçreli döviz değişim platformu EBS üzerinden yürütmesi hedefleniyor. İsviçre son dönemde kripto paraların alınıp satılması ve saklanması konusunda geniş kapsamlı regülasyonlar getirmesiyle de biliniyor.

2010’lu yıllarda birkaç kez el değiştiren ve son olarak çatı şirketin adının da NEX Markets olduğu EBS, 2018 yılında da CME Group tarafından satın alınmıştı.

“İsviçre’de mi, Şikago’da mı?”

Financial Times’a konuşan bir kripto şirketi yöneticisi ise, CME’nin İsviçre’deki bir iştiraki vasıtasıyla bu faaliyeti yürütmesinin soru işaretleri yarattığını söyledi ve “Hem İsviçre hem de Şikago’da bu işi yaparak önemli bir piyasa payı elde edebilirler mi bilmiyorum. Yine de büyük regüle borsaların artık bu konudaki rahatsızlıklarını atlatıyor olmalarını görmek de güzel” dedi.

Dün ABD’den gelen enflasyon rakamlarıyla sert şekilde yükselen Bitcoin, haberin yazıldığı dakikalarda ise yaklaşık 65.700 dolar civarında işlem görüyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl