Binance yasaklanıyor mu? AK Parti’den ikinci açıklama

Kripto para yasa teklifi, bugün TBMM’ye sunuldu. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, bugün 15.30’da düzenledikleri basın toplantısında yasa teklifinin ayrıntılarını paylaştılar.

Güler’in, yapılan basın açıklamasındaki “Yurt dışında faaliyet gösteren kripto varlık hizmet sağlayıcılarının faaliyetleri, geçiş dönemiyle birlikte sonlandırılmaktadır.” ifadeleri kafaları karıştırdı. Bu durum, Binance Global başta olmak üzere yurt dışındaki platformların yasaklanacağı şeklinde yorumlandı.

“Türk vatandaşlarının yurt dışı platformlarda işlem yapmasının yasaklanması söz konusu değildir”

Basın toplantısının ardından oluşan bilgi kirliliği sonrası Ömer İleri’den ikinci bir açıklama geldi. İleri, Türk vatandaşlarının yurt dışı platformlarda işlem yapmasının yasaklanmasının söz konusu olmadığını belirtti. İleri, şu ifadeleri kullandı:

“Türk vatandaşlarının yurt dışı platformlarda işlem yapmasının yasaklanması söz konusu değildir. Türkiye’de yerleşiklerin kendi inisiyatifleri ile yurt dışı platformlarda hesap açarak işlem yapmasında herhangi bir engel bulunmamaktadır. Bununla birlikte, yurt dışı platformların Türkçe internet sitesi açması, Türkiye’de yerleşiklere yönelik reklam yapılması gibi faaliyetlerde bulunması SPK lisansına tabi olacaktır.”

İleri’nin son açıklamasına göre Binance Global gibi yurt dışı borsalarda işlem yapılabilecek. Bu platformların Türkçe internet sitesi açması, Türkiye’de yerleşiklere yönelik reklam yapması ise SPK lisansına tabi olacak. Ayrıca Binance’in Türkiye’de de uzun zamandır yerleşik bir şirketi bulunuyor. Söz konusu maddenin Binance’i etkilemeyeceği belirtiliyor.

Bugün Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderilen teklif, 30 Mayıs’ta TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek.

YASA TEKLİFİNİN TAM METNİ

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl