12 saniyede 25 milyon dolarlık kripto çalan 2 kardeş yakalandı

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) yaptığı resmi açıklamayla "Ethereum blok zincirine saldıran" ve 12 saniyede 25 milyon dolarlık kripto çalmayı başaran iki kardeşin yakalandığını belirtti. Bakanlığın açıklamasında "Böyle bir saldırı, türünün ilk örneğidir ve daha önce görülmemiştir" denmesi de dikkat çekti.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD’nin ve dünyanın en önemli üniversitelerinden Massachusetts Institute of Technology’de (MIT) matematik ve bilgisayar mühendisliği dersleri almış olan iki kardeş, 25 milyon dolarlık Ethereum blok zinciri soygununu tamamladı ama yakayı da ele verdi.

“Türünün ilk örneği..”

ABD Adalet Bakanlığı konuyla ilgili resmi açıklama yaparken, iki kardeşi de adeta öve öve bitiremedi! 24 yaşındaki Anton Peraire-Bueno ve 28 yaşındaki James Pepaire-Bueno’nun elektronik dolandırıcılığı yapma ve para aklama teşebbüslerinden ötürü suçlandığı bir iddianame de yazıldı. Bakanlık ise ikilinin sofistike bir soygun düzeni kurduğunu, yaptıkları plan için aylarca çalıştıklarını, ikisinin de hem matematik hem de bilgisayar mühendisliği alanında kendilerini geliştirdiklerini belirtti. Böyle bir saldırı ve soygun tarzının daha önce görülmediği de belirtildi ve “türünün ilk örneği” ifadesi kullanıldı.

“Bu yeni tarz bir saldırı şekli”

Peki iki kardeş Ethereum ağından 25 milyon dolarlık kripto parayı nasıl çaldı? Bakanlık konuyla ilgili detaylı bir bilgi vermese de, kardeşlerin Ethereum ağındaki protokolleri “özel yetenekleriyle manipüle ettikleri” yazıldı.

Kripto para dünyasının yakından tanıdığı ve ismini davalarda birçok kez duyduğu New York Bölge Savcısı olan Damian Williams da şu ifadeleri kullandı:

“İki kardeş planlarını uygulamaya başladıkları andan itibaren saldırıları 12 saniye sürdü. Ethereum blok zinciri saldırısı sonucunda 25 milyon dolar elde etmeyi başardılar. Bu yeni tarz bir saldırı çeşidiydi. Ancak iddianamenin de açıkça ortaya koyduğu gibi, dolandırıcılık ne kadar sofistike ve bunu gerçekleştirmek için kullanılan sistemler ne kadar yeni olursa olsun, kolluk kuvvetleri bu kişilerin peşini bırakmayacaktır. Bu dosyada da öyle olmuştur”

Gelir İdaresi Kurumu (IRS) bünyesinde çalışan özel ajan Charge Thomas Fattorusso ise konuyla ilgili, “İki kardeş, beklemekte olan işlemlere sızmayı başardılar ve kripto paraları çektiler ama biz bu fonların takibini sürdürdük ve suçluları yakaladık” dedi.

İddianamede de konuyla ilgili, “Fonların gerçek sahiplerinin, paralarını geri çekim taleplerini de reddettiler. Sonra da çaldıkları kripto paraları saklamak için çeşitli adımlar attılar” denildi.

İki kardeşi için en fazla 20’şer yıl hapis cezası isteniyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl