Ethereum ETF kararı öncesi Gensler’dan son dakika açıklamaları

Kripto dünyası Ether spot ETF'leri hakkında SEC'nin vereceği kararı merakla beklerken, açıklamaya saatler kala kurum başkanı Gary Gensler kripto paralar hakkında konuştu. Gensler, kripto para dünyasının ABD kanunlarına birçok yönden uymadığını belirtti.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanı Gary Gensler Yatırım şirketleri Enstitüsü’nde katıldığı konferansta önemli açıklamalarda bulundu. Yatırım fonlarından para piyasalarına kadar birçok konu hakkında konuşan Gensler’a son olarak kripto paralar ve bu alana “neden hiçbir şekilde güvenemediği” de soruldu.

“Starbucks’tan kahve almakla ilgili değil”

Gensler, kripto para dünyası içerisinde yer alan birçok proje ve şirketin ABD kanunlarına tâbi olmadığını ve bu boşluk üzerinden faaliyette bulunduğunu ifade etti ve şunları söyledi:

“Kripto paralar konusundaki güvensizliğimin sebebi her zaman aynı yere çıkıyor. Sürekli bir dolandırıcılık olması ve ABD kanunlarıyla birçok şirketin uyumlu olmaması… Bu iş sadece Starbucks’tan kahve alabilmekle ilgili değil. 15-20 bin kadar token var. Bir grup geliştirici ve girişimci var. İnsanlar bunlara göre yatırım yapıyor. Bu da işi yine menkul kıymet olmalarına getiriyor. Bakın bu dünya merkeziyetsiz değildir”

“Mahkemelerde iyi iş çıkardık”

Gensler’a, ETF’ler ve kripto paralar konusundaki duruşunun ve söylediklerinin aslında, alınan kararlar söz konusu olduğunda pek de işe yaramadığı da soruldu. SEC başkanı buna katılmadığını belirtti:

“Söylediklerimin işe yaramadığı konusuna katılmıyorum. Mahkemelerde genelde kazanan taraf biziz. SEC, kripto menkul kıymet alanı için hukuki güce sahiptir. Her kripto paranın da menkul kıymet olmadığını ama çoğunun da olduğunu hatırlatmak isterim. ETF’ler konusunda biz kanunlara uyma konusunda her zaman kararlıydık ve hala öyleyiz”

“Washington’dan karar çıkınca biz de duruşumuzu değiştirdik”

Gensler ayrıca, isim vermeden Grayscale davasını da kastederek, “ETF’ler konusundaki duruşumuz ortadaydı ancak Washington’dan gelen karar sonucunda, bu konudaki duruşumuzu da değiştirdik” dedi ve Bitcoin spot ETF sürecinin bu şekilde başlamış olduğunu ima etti.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl