Dogecoin ikonu Kabosu hayatını kaybetti

Dogecoin ile başlayan daha sonra Shiba Inu'dan Floki'ye birçok meme coin'in logosunda yer alan köpek Kabosu, bu sabah hayatını kaybetti. Dogecoin'in çıkmasından önce de bir internet meme'i olarak bilinen bu köpek 18 yaşındaydı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

2005 yılında doğan ve 2008 yılında Atsuko Sato adındaki Japon tarafından hayvan barınağından sahiplenildikten sonra dümnya çapında üne kavuşan Kabosu, hayatını kaybetti. Açıklamayı Shiba Inu cinsi köpeğin sahibi olan Sato yaptı.

Sato Instagram hesabından yaptığı açıklamada, “Kabosu’yu sevenler artık bilsin ki o aramızda değil. Yıllar boyu verdiğiniz destek için teşekkür ederim. Acısız ve sanki uykuya dalarmış gibi gitti” dedi.

Dogecoin’den önce fenomen olmuştu

Kabosu’nun fotoğrafı 2010 yılında internette yayılınca bu köpek bir anda internetin en çok konuşulanı haline gelmişti. Reddit ve Tumblr gibi internet dünyasının o dönem en çok kullanılan platformlarında bi anda yayılmaya başlayan bu şöhret, “Doge” adını almıştı.

Köpek kelimesinin İngilizcesi olan “Dog” sözcüğünün bilerek yanlış yazılmasından oluşturulan “Doge” kelimesi, Shiba ınu cinsi köpeğin adı olmuştu.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl