CARV, yapay zeka ve oyunlar için şimdiye kadarki en büyük modüler veri katmanını oluşturuyor

CARV protokolü, verilerin büyük teknoloji şirketinin elinde olduğu denklemi değiştirmeyi ve gücü, kullanıcılara geri vermeyi hedefliyor.

Sponsorlu

Günümüzde veri, petrol kadar değerli bir kaynak olarak kabul ediliyor. Bu değerli kaynağın kontrolü ve kullanımı ise genellikle büyük teknoloji şirketlerinin elinde bulunuyor. CARV protokolü ise bu denklemi değiştirmeyi ve gücü, tekrar kullanıcılara geri vermeyi hedefliyor.

Kullanıcılar, verilerinden kazanç sağlıyor

Protokol, dijital dünyada kullanıcıların verilerini sahiplenmelerine, kontrol etmelerine ve bu verilerden kazanç sağlamalarına olanak tanıyor. Kullanıcılar, dilediklerinde verilerini belirli koşullar altında paylaşarak gelir elde edebiliyorlar. Örneğin, bir araştırma şirketi, belirli bir demografik grubun verilerine ihtiyaç duyduğunda bu verileri paylaşmaya istekli kullanıcılarla anlaşarak onlara ödeme yapabiliyor. Bu sayede kullanıcılar, verilerinin değerinden doğrudan fayda sağlayabiliyorlar.

Merkeziyetsiz bir altyapıyla kişisel verilerin güvenli bir şekilde saklanmasına imkan veren CARV, aynı zamanda bu verilerin daha etkili bir şekilde yönetilmesine yardımcı olacak çeşitli araçlar sunuyor. Bu araçlar arasında veri analizi, veri paylaşım izni yönetimi ve veri güvenliği gibi özellikler bulunuyor.

Gizlilik konusunda da kullanıcılarına güvence veren protokol, verileri yalnızca kullanıcıların izin verdiği durumlarda ve belirli koşullar altında paylaşıyor. Bu da kullanıcıların verilerinin kötüye kullanılma riskini en aza indiriyor. Bunların yanı sıra protokol, kullanıcıların verilerinin kimlerle ve nasıl paylaşıldığını izlemelerine, gerektiğinde bu paylaşımları iptal etmelerine olanak tanıyor.

Yapay zeka ve oyun entegrasyonları

Yapay zeka teknolojilerini de kullanan CARV, böylece kullanıcı verilerini daha etkili bir şekilde yönetip analiz ediyor. Yapay zeka, büyük veri setlerini işleyerek kullanıcıların verilerinden değerli içgörüler elde etmelerine yardımcı oluyor. Bu sayede kullanıcıların verilerini daha bilinçli ve stratejik kararlar almak için kullanmalarına olanak veriyor.

CARV’ın yapay zekası, veri güvenliğini artırmak için gelişmiş güvenlik protokolleri ve algoritmalar kullanıyor. Dolayısıyla veri ihlallerine karşı ekstra bir koruma katmanı ekleniyor.

Öte yandan oyun dünyasıyla da entegre olan CARV, kullanıcıların oyun içi davranışları, tercihleri ve performansları gibi değerli bilgi kaynaklarını, oyun geliştiricileri ve kullanıcılar arasında adil bir şekilde paylaşarak her iki tarafın da fayda sağlamasını mümkün kılıyor. Kullanıcılar, oyun oynarken ürettikleri verilerden doğrudan gelir elde ederken oyun geliştiricileri ise bu verileri analiz ederek oyunlarını daha kullanıcı dostu ve eğlenceli hale getirebiliyorlar.

Node satışları başlıyor

Son olarak CARV, kısa bir süre önce merkeziyetsiz node satışını da resmen duyurdu. Node satışına katılan doğrulayıcılar, ağın bir parçası olarak ödül kazanabiliyorlar. Node satışına 500 dolardan daha az bir seviyeden başlayan fiyatlandırma sistemiyle katılım sağlanabiliyor. Node operatörleri, CARV token’ının önemli bir kısmını kazanma şansına sahip olacaklar. Toplam arzın yüzde 25’i zamanla doğrulayıcılara dağıtılmak üzere tahsis edilmiş durumda. Whitelist’e girenler için node satışları 3 Haziran’da başlayacakken 5 Haziran’da ise herkese açık satışlar devreye alınacak.

Bekleme listesine katılmak ve çok yakında başlayacak node satışlarına katılmak için: https://node.carv.io/

CARV hakkında bazı kısa bilgiler:

  • CARV, Singapur devlet fonu Temasek’in girişim sermayesi kolu ve Binance’in ilk yatırımcılarından olan Vertex Ventures’tan yatırım aldı.
  • CARV, oyun alanının önde gelen şirketlerinden Animoca Brands’in hissedarı ve yatırımcısı.
  • CARV, şimdiye kadar HashKey Capital, ConsenSys, OKX Ventures, Animoca Brands, Tribe Capital, Sandbox, Alibaba Cloud ve diğer birçok yatırımcıdan 20 milyon dolar yatırım aldı.
  • 2.5 milyon kayıtlı oyuncuya sahip olan CARV’ın Electronic Arts ve Alibaba Cloud dahil, 780’den fazla oyun ve yapay zeka müşterisi var.
  • CARV’ın ekibi Coinbase, Binance, Google, TikTok, Electronic Arts, Tencent Games, McKinsey ve daha pek çok önemli şirkette çalışmış yapay zeka, oyun ve blok zinciri uzmanlarından oluşuyor.

CARV’ı satışlarla ilgili haberler ve diğer gelişmeler için Twitter ve Discord‘dan takip edin.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl