Bitcoin ETF’leri artık 1 milyon adetten fazla BTC tutuyor

10 Ocak günü SEC'nin verdiği onayla büyük bir engeli aşan Bitcoin ETF'lerinin küresel çapta tuttuğu BTC sayısı 1 milyon adedi aştı. ABD ETF'leri ise 855 bin adetle açık ara zirvede…

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bu sene Bitcoin’in fiyat artışında en büyük pay sahibi konumundaki ETF’lerin tuttuğu BTC adedi durmaksızın yükselmeye devam ediyor. ETF’ler küresel çapta 1 milyon adetten fazla BTC’ye sahip olurken burada ABD, 855 bin adetle birinci sırada yer aldı.

Bu rakama Brezilya, Hong Kong, Kanada ve Almanya gibi birçok ülkedeki ETF’ler de eklendiği zaman rakam 1 milyon adedi aşıyor.

ABD dışında en çok BTC tutan ETF ise Almanya’da yer alıyor. Almanya’daki BTCE fonu 22.490 BTC tutarken, arkasından ise İsveç’teki iki fon geliyor. COINXBE 17 bin 830, COINXBT ise 14 bin 580 BTC’ye sahip… Öte yandan kısa süre önce işleme açılan Hong Kong’daki Bitcoin ETF’leri ise 5789 adet Bitcoin barındırıyorlar.

Brezilya’nın en büyük oyuncusu olan Hashdex bu ülkede 7900 adet BTC tutarken, ABD’deki Bitcoin ETF’i için ise bu rakam 189 oldu.

ABD’nin, dünyanın en büyük ekonomisi olması durumu ETF’lere de net şekilde yansırken, buradaki en büyük fonlar ise sırasıyla Grayscale, BlackRock ve Fidelity…

ABD ETF’lerinin etkisi Bitcoin’deki işlem hacimlerine de yansımış durumda… ABD piyasaları açıldığı zaman Bitcoin fonlarındaki işlem hacmi de artıyor. Kaiko Research’e göre, ocak ayından nisana kadar olan süreçte ABD-Bitcoin ETF’lerindeki hacim, kümülatif hacmin %46’sını, yani neredeyse yarısını oluşturdu.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl