Mt. Gox’un eski CEO’su Karpeles: Bitcoin satışı söz konusu değil

Bugün 120 bin adetten fazla Bitcoin'i başka bir cüzdana taşıyan Mt. Gox borsası ödemelere hazırlanırken, şirketin eski CEO'su ve sahibi olan Mark Karpeles de bu transferleri yorumladı. Karpeles, "Muhtemelen ödemeler başlayacak. Bu nedenle transferler yapılıyor. Kısa vadede bir satış olacağını sanmıyorum" dedi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Stellar’ın (XLM) kurucusu olan Jed McCaleb’dan kart değişim sitesi “Magic: The Gathering”i 2011’de satın aldıktan sonra onu Mt. Gox’a çeviren Mark Karpeles, borsanın Bitcoin transferlerini değerlendirdi.

Güvenliğe çok fazla önem vermemesi sebebiyle 2014 yılında bir hack saldırısına uğrayan borsada 800 binden fazla BTC’nin çalınmasının baş sorumlusu olarak gösterilen Karpeles, şimdi hiçbir yetkisinin olmadığı şirketin trasferleriyle ilgili şunları söyledi:

“Bildiğim kadarıyla Mt. Gox ile ilgili bir sorun yok. İflas yönetimi, bu sene olması beklenen ödemeler için coin’leri farklı bir cüzdana aktarıyor. Kısa süre içerisinde gerçekleşecek bir Bitcoin satışı durumu söz konusu değil”

Mt. Gox bu sabah saatlerinde 120 bin adetten fazla Bitcoin’i bir başka adrese göndermiş ve hiçbir açıklama yapmamıştı. Şirketin son açıklamasında sadece herhangi bir şekilde BTC ya da BCH satışının yapılmadığı bilgisi verilmişti.

Panik yapan bir bölüm yatırımcı ise “Satış gelecek” korkusuyla ellerindeki BTC’leri satmıştı. Bitcoin fiyatı 68 bin doların da altına inmişti.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl