BlackRock’ın iki fonu, şirketin Bitcoin spot ETF’inden aldı

Dünkü rakamlarla birlikte ocak ayından bu yana ilk kez Grayscale'i geçen ve bu anlamda dünyanın en büyük Bitcoin ETF'i haline gelen IBIT fonu, BlackRock'ın diğer fonları tarafından da satın alınıyor. Şirket son olarak SEC'ye yaptığı bildirimle iki ETF'inin, IBIT ETF'ini fonlarına kattığını duyurdu.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

BlackRock Bitcoin spot ETF’inin dünyanın en büyük Bitcoin fonu olması sadece 96 işlem günü sürdü. Dünkü rakamların ardından IBIT, Grayscale’in GBTC’sini geçmeyi başardı. BlackRock’ın bu anlamda lider olmasının arkasında tabii ki bireyler kadar, büyük şirketlerin de Bitcoin fonu almak için onları seçmesi vardı. Hatta BlackRock’ın bazı diğer fonları da yine şirketin kendi Bitcoin spot ETF’ini kendi bünyelerine katıyorlar.

2 fon IBIT aldı

10 trilyon dolardan fazla varlık yöneten şirketin SEC’ye yaptığı bildirime göre BlackRock’ın Stratejik Getiri Fırsatları Fonu ve Stratejik Küresel Tahvil Fonu, Bitcoin spot ETF’inden satın aldılar. Alımlar iki fon için sırasıyla 3.6 milyon dolar ve 486 bin dolarlıktı. Yatırımların 2024’ün ilk çeyreğinde yapıldığı ifade edildi. BlackRock daha önce, diğer fonları için Bitcoin ETF alma talebini de SEC’ye bildirmişti.

Hatırlanacağı üzere şirketler kısa süre önce 2024’ün ilk çeyreğiyle ilgili raporlarını açıklamış ve 400’den fazla firmanın IBIT fonundan aldığı ortaya çıkmıştı. Bloomberg’ün ETF uzmanı olan Eric Balchunas, bu kadar fazla şirketin IBIT fonu almasını “akıl tutulması” olarak nitelendirmişti.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl