Türkiye’deki kripto borsalarında 7 milyar dolar tutuluyor

Türkiye'de kripto para sektörünün düzenlenmesine yönelik yasa tasarısı çok konuşulurken, kanun teklifinin etki analiz raporunda da çarpıcı veriler bulunuyor. Rakamlar, Türk kripto para yatırımcısının borsalarda yaklaşık 7 milyar dolar tuttuğunu ve aslında kişisel saklamanın önemini tam anlamıyla hala idrak edemediğini gösteriyor.

Geçtiğimiz haftalarda Ak Parti Grubu’nun hazırladığı kripto paraların regülasyonuna ilişkin yasa tasarısı bugün Teklif, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülecek. Bu yasa tasarısının etki analiz raporunun detaylarını ise Anadolu Ajansı paylaştı.

AA’nın haberinde paylaştığı detaylara göre Türk borsalarında saklanan kripto paraların toplam değeri 7 milyar doları aşıyor. Bu durum aslında Türk yatırımcısının, kripto paralarını kendi soğuk ya da sıcak cüzdanlarında değil, borsalarda tutmak istediğini net şekilde ortaya koyuyor.

AA’nın verdiği bilgilerde borsaların isimleri paylaşılmadı ancak ilk iki borsanın hem müşteri sayısı hem de saklanan kripto paralar anlamında, diğerlerinin bir hayli önünde olduğu görülüyor. İki borsanın Paribu ile BtcTurk olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Birinci sıradaki borsanın 5.9 milyon, ikinci sıradaki borsanın ise 5.4 milyon kullanıcısı olduğu görülüyor. Ancak burada kişilerin birden fazla hesabı olabileceği de düşünüldüğünde her hesabın bir bireyi temsil etmediği de unutulmamalı…

İlk iki büyük borsanın sırasıyla 156 ve 106 kripto para listelediği görülürken, en fazla listelemeye sahip olan platformun ise 364 varlık barındırdığı dikkat çekiyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl