ETF’lerden sonra günlük Ether çıkışları 110 milyon doları bulabilir: Kaiko raporu

Kripto araştırma şirketi Kaiko, son kripto raporunda SEC'nin sürpriz Ether ETF onayına değindi. SEC'nin bu onayla Ether'in, staking olmadan bir menkul kıymet statüsüne girmediğini kabul ettiğini belirten analistler, Grayscale'in Ether fonunun ise önemli çıkışlar görme ihtimalinden bahsettiler.

Kripto araştırma ve veri şirketi Kaiko, Ether spot ETF’lerinin ABD’de onaylanmasının ardından, Grayscale’in fonundan ciddi çıkışlar olabileceğini ifade etti.

Kaiko analistleri son raporlarında, “SEC, bu onayla birlikte staking içermeyen Ether’in bir menkul kıymet olmadığını, emtia olduğunu kabul etmiş oldu. Bu onay, sadece ETH’ye bir erişim fırsatı değildir, aynı zamanda ona benzer olan token’lar için de önemli sonuçlara gebedir” denildi.

“Grayscale fonundan çıkışlar 110 milyon doları bulabilir”

Grayscale’in Ether fonu olan ETHE’nin yönetimi altındaki varlık değerinin 11 milyar dolar olduğunu belirten Kaiko analistleri, Bitcoin spot ETF’inde olduğu gibi, fonların işlemlere açılmalarının ardından bu ETF’ten de ciddi çıkışlar olabileceğini ifade ettiler:

“ETHE fonu 11 milyar dolarlık varlık barındırıyor. Bu fon açık ara en büyük Ether fonudur. GBTC ETF’e çevrildikten sonra bir ayda 6.5 milyar dolarlık çıkış olmuştu. Bu rakam fonun toplam değerinin %23’üydü. ETHE’de de bu oranda bir satış gelmesi durumunda, bu günlük ortalama 110 milyon dolarlık bir çıkış demektir. Tabii ki diğer fonlarda yaşanacak girişlerle birlikte, buradaki çıkışların piyasa toplam etkisini bilmek mümkün değildir”

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl