Do Kwon’a bağlı cüzdanlardan 95 milyon dolarlık kripto çıkışı

SEC ile prensipte anlaşmaya vardığı belirtilen Do Kwon'a bağlı olan Luna Vakfı cüzdanından 95 milyon dolarlık kripto para çıkışı oldu. Çıkışın SEC anlaşmasının duyurulmasından saatler sonra gelmesi gözlerden kaçmadı.

LUNA Vakfı’na (Luna Foundation Guard) bağlı olan bir adresten 71 milyon dolar değerde 1.9 milyon adet AVAX ile 23.5 milyon dolar değerde 39.4 bin adet BNB çıkışı oldu. Kripto paralar bilinmeyen bir adrese gönderildi.

Do Kwon’a yakın olan kişiler tarafından kontrol edildiğine kesin gözüyle bakılan Luna Vakfı geçtiğimiz sene de Bitcoin başta olmak üzere birçok kripto satışı yapmıştı.

SEC anlaşmasından hemen sonra…

Bilindiği üzere Terraform Labs şirketi ve Do Kwon, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile dün prensipte de olsa anlaşmaya varmıştı. Anlaşmanın detayları ise açıklanmamıştı. Dolayısıyla Karadağ’da hala hapiste olan ve geçtiğimiz günlerde Güney Kore’ye olan iadesi reddedilen Do Kwon’un hangi şartları kabul ettiği bilinmiyor.

Kripto transferlerinin ise bu anlaşmanın açıklanmasından saatler sonra gelmesi dikkat çekiyor.

Anlaşma kararını açıklayan mahkeme başkanı hakim Jed Rakoff, SEC ve Do Kwon’a anlaşmayı belgeleyen dosyaları mahkemeye sunmaları için 12 Haziran’a kadar da süre verdi.

Do Kwon’un başında olduğu Terra LUNA sistemi, 2022’nin mayıs ayında çökmüş ve hem Terra LUNA hem de sistemin sabit coin’i olan USTC sıfırın altına düşmüşlerdi. Bitcoin de 1.5 aylık süre içerisinde 40 bin dolar seviyelerinden 17 bin dolara kadar düşmüştü.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl