ABD verileri Bitcoin’i yükseltti: Yeniden 70 bin görüldü

ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu, JOLTS olarak da bilinen ve iş piyasasının durumu hakkında önemli veriler sağlayan raporunu açıkladı. Açık iş sayısı son 3 senenin en düşük seviyesine ulaşırken, verilerin açıklanmasının ardından Bitcoin yeniden 70 bin dolara yükseldi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD JOLTS raporu (Job Openings and Labor Turnover Survey), Çalışma İstatistikleri Bürosu tarafından açıklandı. Nisan ayına ait açık iş sayısı 8 milyon 59 bin olarak belirtildi. Bu rakam aynı zamanda 2021’in şubat ayından bu yana görülen en düşük seviye oldu.

Mart ayına ait rakam 8.4 milyon, nisan ayına ait beklentiler ise 8.3 milyondu. Rakamın 8.3 milyondan çok daha düşük gelmesi, iş piyasasının soğuduğuna dair bir işaret olarak görüldü.

Bilindiği üzere Fed, faiz indirimlerine gidilebilmesi için ekonominin soğuması ve bu sayede de enflasyonun düşmesi gerektiğini belirtiyor. Dolayısıyla JOLTS raporunun olumsuz gelmesi, aslında piyasa tarafından olumlu bir gelişme olarak algılandı.

Bu konudaki en önemli verilerden iki tanesi olan tarım dışı istihdam ve işsizlik rakamları cuma günü TSİ 15.30’da açıklanacak.

JOLTS verilerinin açıklanmasının ardından Bitcoin sert bir yükseliş yaşadı ve 70 bin dolara bir kez daha dokundu. En büyük kripto para haberin yazıldığı dakikalarda 69.750 dolar civarında işlem görüyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl