Joe Biden’ın ekibinden yeni kripto adımı: Coinbase kullanılacak

ABD seçimlerine hazırlık döneminde kripto kartını kullanan Trump'a, Biden'dan bu alanda karşılık gelmeye devam ediyor. Coinbase üzerinden kripto bağışı kabul eden Trump'ın ardından Biden'dan da benzer bir adım geldi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD’nin halihazırdaki başkanı Joe Biden, Donald Trump’ın kripto adımlarına karşılık vermeye çalışıyor. Trump’ın geçtiğimiz haftalarda Coinbase Commerce üzerinden kripto paralarla bağış toplamasının ardından aynı konu Biden ekibinin masasına da geldi. Ekibin, kripto endüstrisinin içerisinden olan bazı kişilerle bu konu hakkında görüşmelerde bulundukları ve kripto bağışı kabul etmek istedikleri ifade edildi.

ABD medyasından The Block’un isimlerini paylaşmadığı kaynaklarından aldığı bilgilere göre Biden ekibi de kasım ayındaki seçimlerde kripto paralar hakkında uygulanan politikaların önemli bir etken olabileceğini düşünmeye başladı. Ekip ayrıca, bağışlardan gelecek fazladan bir paraya da “Hayır” demek istemiyor.

Coinbase Commerce, işletmelerin ödemelerde kripto para kabul etmesini sağlayan bir platform olarak biliniyor. Trump da, bu platform sayesinde onlarca kripto para ile bağış alabiliyor.

“Destek olduklarını göstermeye çalışıyor”

The Block’un kaynaklarından bir tanesi konuyla ilgili, “Kripto dünyasında yaşanan olaylara uzak kalmadıklarını göstermek istiyorlar. Destek olduklarını hızlı şekilde göstermek için fırsatlar kolluyorlar. Kripto düşmanı olmadıklarını duyurma niyetindeler…” dedi.

Bilindiği üzere Trump’ın kripto paralara verdiği açık desteğin ardından Biden yönetimi de bu konuda dümen kırmıştı. SAB 121 yasasını veto eden Biden, FIT 21 adlı bir diğer kripto yasasını ise veto etmeyi düşünmediğini söylemişti. Ether spot ETF’leri de, Trump’ın desteğinin ardından şaşırtıcı şekilde SEC tarafından onaylanmıştı.

Cumhuriyetçilerin başkan adayı olarak 15-18 Temmuz günleri arasında 2024 Cumhuriyetçi Ulusal Konvansiyonu’nda resmen açıklanması beklenen Trump, dün de bazı büyük Bitcoin madencilik şirketlerinin CEO ve yöneticileriyle bir araya gelmişti.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl