Bitcoin madencileri BTC satışlarında zirveyi gördü: 3 ayın en yükseği

Halving sonrası maliyetleri iyice artan Bitcoin madencileri pazar günü 200 milyon dolar değerden fazla Bitcoin satışı yaptılar. Madenci satışları son 3 ayın zirvesini görürken, işlem ücretleri ve ödüllerden gelen getiri de iyice azalmış durumda...

Ödül yarılanması (halving) sonrası aldıkları ödüller yarı yarıya inen madenciler, BTC rezervlerinde ciddi satışlara başladılar. Zincir üstü veri platformu CryptoQuant’ın verdiği bilgilere göre madenciler büyük parçalar halinde BTC’lerini borsalara gönderiyorlar.

9 Haziran pazar günü ise madenci satışları 3000 BTC’ye ulaştı. Yaklaşık 207 milyon dolar değerde satış yapılırken, bu rakam son 3 ayın da zirvesi oldu.

“Tepe noktaya ulaştı”

Hatta salı günü Bitcoin’in 66 bin dolar seviyesine inmesinde madencilerin büyük satışlarının etkisinin olduğu da analistler tarafından birçok kez dile getirildi. CryptoQuant’ın raporunda ise şu ifadeler yer aldı:

“Madencilerin tezgah üstü borsalar vasıtasıyla yaptığı satışlar mart ayından bu yana tepe noktaya ulaştı. Pazartesi günü de 83 milyon dolar değerde 1200 adet BTC satışı, sadece OTC olarak da bilinen platformlar üzerinden yapıldı”

Sadece haziran satışı 1400 adet BTC

CryptoQuant CEO’su olan Ki Young Ju, en büyük madencilik şirketlerinden biri olan Marathon’un pazartesi günü bin adet Bitcoin satışı yaptığını ve bunun da mart ayından bu yana görülen günlük en büyük OTC hacmini yarattığını söyledi. Firma raporunda ayrıca Marathon Digital’ın haziran satışının ise 1400 adet BTC olduğu yazıldı.

CryptoQuant şirketi rakamların büyük bölümünü Bitcoin madencilik havuzlarından elde ediyor. Bitcoin madencilik firmalarının, madencilik havuzlarına katılarak gelirlerini daha tutarlı bir seviyeye çektikleri biliniyor. Blok bulunduğunda, havuz ödülü alıyor ve bu ödül, katkıda bulunan tüm madencilere, onların hesaplama güçlerine göre paylaştırılıyor. Bu durum tabii ki madencilerin, elde edecekleri ödülleri de öngörebilmesini sağlıyor.

Uzmanlar madencilik şirketlerinin satışlarını, Bitcoin fiyatının çok güçlü olmayan artışına bağlıyor. Madencilerin, kâr alma fırsatı varken bunu yaptıkları ifade ediliyor. Son dönemde düşen işlem ücretleri de, madenci gelirlerinin iyice azalmasına neden olmuştu.

Mayısta “çok az”, haziranda “az” ödeme aldılar…

CryptoQuant’ın ABD medyasından Decrypt’e gönderdiği bilgilendirmede ise mayıs ayında madencilerin, maliyetlerin çok altında ödeme alabildikleri, haziranda ise bu dengenin az da olsa bulunduğu belirtildi. Yazıda, “Blok ödülleri, zorluk seviyesinden çok daha fazla düştüğü için madenciler şu anda çok az ödeme alabiliyorlar” denildi.

Madencilik zorluğu da halving’in hemen birkaç gün sonrasında 88 trilyon ile rekor kırmış ancak daha sonra düşüşe geçmişti. Zorluk 6 Haziran günkü ayarlamasında da 83 trilyon oldu.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl