Bitwise’dan Ether spot ETF için güncelleme: 100 milyon dolarlık alım da yapılabilir

Ethereum spot ETF'leri konusunda SEC'den son onayı bekleyen firmalardan biri olan Bitwise, S-1 dosyasını güncelledi. Şirket ayrıca, kendi ETF'inden bir tohum yatırımıyla 2.5 milyon dolarlık alım yapacağını, kripto fon şirketi Pantera Capital'ın da 100 milyon dolarlık alım yapma hedefinde olduğunu duyurdu.

Bitcoin spot ETF’i SEC tarafından onaylanan şirketlerden biri olan ve aynı zamanda Ether spot ETF ürünü için de onay bekleyen Bitwise firması, S-1 dosya güncellemesini kuruma sundu. Yatırım yönetim şirketi, S-1 dosyasına yeni ayrıntılar da ekledi ve bu fondan 2.5 milyon dolarlık alım yapacağı bilgisini de verdi.

Yapılan açıklamada, “ETF’in ihraççısı olan firmanın bir yan kuruluşu olan Bitwise Investment Manager’ın, hisse başına 25 dolarlık fiyattan toplamda 2.5 milyon dolara ulaşacak şekilde 100 bin adet hisselik alım yapması beklenmektedir” denildi.

Pantera 100 milyon dolarlık alım yapabilir

Öte yandan Bitwise’ın açıklamasında çok önemli bir detay daha vardı. SEC’ye yapılan bildirimde, kripto fon yönetim firması Pantera Capital’ın da Bitwise Ether spot ETF’inden 100 milyon dolarlık alım yapmayı hedeflediği ifade edildi.

Ancak bildirime bir de uyarı yazısı eklendi ve “Buna rağmen alıma yönelik bir ilgi olması, alımın kesin olarak yapılacağını göstermez. Muhtemel alıcılar, daha az ya da fazla alım yapabilirler, ya da alımdan tamamen vazgeçebilirler” denildi.

Bilindiği üzere SEC, mayıs ayında Ether spot ETF’leriyle ilgili olarak 19b-4 dosyalarına onay vermişti. Fonların işlemlere açılması için ise kurumun, S-1 olarak bilinen dosyalara da onay vermesi gerekiyor. İşte Bitwise, S-1 dosyasını güncelleyen son Ether ETF ihraççısı şirket oldu.

Bloomberg’ün ETF analisti olan James Seyffart Ethereum spot ETF’lerinin 4 Temmuz öncesinde işlemlere açılmasını beklediğini belirtmişti.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl