Finans şirketi yöneticisinden Bitcoin yorumu: Artık “Banana zone”a giriyoruz

Bitcoin 65 bin dolar civarında işlem görmeye devam ederken finans alanında araştırmalar yapan Global Macro Investor (GMI) şirketi yöneticisi Julien Bittel, görülen hareketlerin normal olduğunu ve yükseliş başlangıcına az bir süre kaldığını belirtti.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin’in mart ayında ulaştığı 73 bin dolarlık seviyeyi bir türlü aşamaması, altcoin’lerde çok ciddi düşüşlere sebep olurken, araştırma şirketi Global Macro Investor (GMI) yöneticisi Julien Bittel ise yaşanan hareketleri normal olarak değerlendirdi.

“Halving döneminde hep olur”

X hesabından Bitcoin’deki son düşüşü değerlendiren Bittel, bu hareketlerin önceki halving dönemlerinde de görüldüğünü belirtti ve 2016/2017 döneminden paylaştığı fiyat hareketini göstererek şu ifadeleri kullandı:

“Bitcoin fiyatı açısından gördüklerimiz, genelde halving dönemlernde gördüklerimizle benzerdir. Halving’e yaklaşırken önce güçlü bir yükseliş gelir. Daha sonra kısa süreli ama sert bir düzeltme olur. İniş ve çıkışların olduğu, piyasanın adeta biçildiği bir dönem ve ardından da herhangi bir olumlu hissiyatı tamamen yok edecek son bir düşüş… Sonrasında yine sıkıcı bir inişli çıkışlı gidişat ve en sonunda da fiyatlar yükselmeye başlar. Basitçe, şu anda ‘Muz Alanı’ (Banana Zone) bölgesinden hemen önceki ‘Sıkıcı Alan’dayız. Biraz daha sabır…”

Bittel’in palaştığı aşağıdaki grafiğe göre Bitcoin, halving dönemini artık geride bıraktı ve “Sıkıcı Alan”a girdi. Grafikte bu alanın da artık ağustos ayı gibi sona erip, “Banana Zone” yani “Muz Alanı”na girmesi bekleniyor. Bu tarz harekete ya da alana “Muz” denmesi ise, grafikte de görüldüğü gibi muza benzeyen bir formasyon oluşmasından kaynaklanıyor. Bittel’in analizine göre en büyük kripto para gelecek sene bu aylarda 200 bin doların da üzerine çıkmış oluyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl