MicroStrategy yeni Bitcoin alımı açıkladı

Bir yazılım şirketinden adeta bir Bitcoin şirketine dönüşen MicroStrategy, 11 bin 931 adet yeni Bitcoin alımı açıkladı. Alımlar için 786 milyon dolar harcayan şirketin elinde şu anda toplamda 226 binden fazla BTC bulunuyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

MicroStrategy şirketi, son tahvil işlemlerinden elde ettiği paranın neredeyse hepsiyle Bitcoin alımı yaptı. Şirket, 800 milyon dolarlık tahvil ihracını tamamlaadığını duyurduktan dakikalar sonra 27 Nisan – 19 Haziran tarihleri arasında 11 bin 931 BTC satın aldığını duyurdu. Alımlarda Bitcoin başına ise 65 bin 833 dolar ödendi.

Elinde şu anda 226 bin 331 adet BTC bulunan şirketin alımlarının genel ortalaması ise 36 bin 790 dolar civarında bulunuyor. Sahip olunan Bitcoin’lerin toplam değeri de 8.3 milyar doların üzerinde…

Hatırlanacağı üzere MicroStrategy ilk Bitcoin alımlarının 2020 yılının ağustos ve eylül aylarında yapmıştı. Bitcoin’in 10 bin dolar civarında olduğu dönemlerde yapılan alımların ardından şirketin o dönemki CEO’su, şimdiki yönetim kurulu başkanı Michael Saylor, artık düzenli olarak Bitcoin alacaklarını belirtmişti.

Haberin yazıldığı dakikalarda Bitcoin, 66.100 dolar civarında işlem görüyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl