14 yıllık Bitcoin’ler ilk kez harekete geçti: 0.05 dolardı!

Son dönemde eski yıllardan kalma Bitcoin'lerin seneler sonra harekete geçmesi örnekleri çok fazla yaşanırken, bunlara yeni bir tanesi daha eklendi. 2010 yılında madencilikten elde edilen 50 BTC, 14 yıl sonra ilk kez transfer edildi ve Binance borsasına gönderildi.

Eski bir Bitcoin madencisi 14 yıl sonra BTC’lerini satış için Binance borsasına gönderdi. 14 Temmuz 2010 günü madencilikten elde edilen ve 3 milyon dolar değerinde olan bu 50 BTC, o günden bu yana hiçbir şekilde hareket etmemişti.

Neden yıllar sonra transfer ediyorlar?

Eski madencilerin bu tarz transferler yapmasının altında çeşitli sebepler var. Bunlardan bir tanesi, eski cüzdanların genelde güvenlik sorunları yaratabiliyor olmaları… Bitcoin yatırımcıları, yeni teknoloji cüzdanlar ortaya çıktıkça, coin’lerini daha güvenli yerlere taşımayı tercih edebiliyorlar.

Bitcoin fiyatının uzun yıllar belli seviyelerde kaldıktan sonra son senelerde ciddi artışlar göstermesi de yine bazı satış sebepleri arasında görülüyor. 2021’de de bu seviyelere ulaşan Bitcoin fiyatı, 60 bin doların üzerine iki kez çıkmış olsa da buralarda çok fazla tutunamamıştı. Bu kez daha uzun süre bu seviyelerde kalan fiyat, son haftalardaki düşüşlerle de birleşince yatırımcıyı satışa yöneltmiş olabilir. Yatırımcılar, dünya ekonomisindeki belirsizlik ve jeopolitik gerginliklerden ötürü riski azaltmak adına da kâr satışı yapabiliyorlar. Öte yandan kişisel bazı maddi ihtiyaç ve durumlar da madencilerin satışlarına sebep olabiliyor.

Artan vergi regülasyonları..

Satışların en önemli sebeplerinden biri de vergi regülasyonları olabilir. Bitcoin’in artık ABD’de ETF’ler vasıtasıyla daha ulaşılabilir olması ve birçok ülkenin kripto paralara yeni vergiler getirmesi, yatırımcıların bu kanunlar tam anlamıyla yerleşmeden (ya da yerleşmişken) bazı satışlar yapmalarına sebep olabilir.

Bu madenci Bitcoin’lerini elde ettiği dönemde en büyük kripto paranın fiyatı yaklaşık 0.05 dolardı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl