Julian Assange’ın kardeşi: Bizi kripto kurtardı

Çarşamba günü ABD Adalet Bakanlığı'yla yaptığı anlaşma sonucu serbest kalan ve yıllar sonra ülkesi Avustralya'ya ailesinin yanına dönen Julian Assange ile ilgili olarak kardeşinden önemli açıklamalar geldi. Gabriel Shipton, verdiği bir röportajda "Eğer AssangeDAO bu kadar para toplamasaydı, eminim ki Julian bugün serbest kalmamış olacaktı" dedi.

Wikileaks’in kurucusu olan Julian Assange’ın serbest kalması dünya medyasında manşetleri süslerken, Assange’ın kardeşi olan Gabriel Shipton ise ABD medyasından Decrypt’e konuştu.

“Kripto yardımları olmasaydı serbest kalamazdı”

Verdiği yazılı röportajda AssangeDAO’ya gelen kripto yardımlarının abisini kurtardığını dile getiren Gabriel Shipton şu ifadeleri kullandı:

“AssangeDAO topluluğu bu kadar fazla yardım yapmasaydı ve bize destek olmsaydı, eminim ki Julian bugün serbest kalmamış olacaktı. Kısaca kripto bizim hayatımızı kurtardı. 2022’de gelmeye başlayan yardımlar bizim için aslında büyük sürpriz olmuştu. Bizim hukuki davamızda savaşımızı güçlendirmemizi sağladı. Julian’ı parasız bırakarak savaşı kazanacaklarını sandılar. Hatta ailesini bile parasız bıraktılar. Bu paralar sayesinde Washington’a gittim, Kongre’de abimi savundum. Bu DAO olmasaydı bunların hiçbirini yapamazdım”

Julian Assange’in yasal savunmasını desteklemek amacıyla kurulan AssangeDAO, 2022 yılının başlarında fon toplamaya başlamış ve 17 binden fazla adet Ether elde etmişti.

AssangeDAO’nun kuruluşu ve topladığı fonlar, bu tür merkezi olmayan organizasyonların ne kadar etkili olabileceğini ve geniş kitlelerin desteğini bir anda nasıl çekebileceğini de net şekilde göstermişti.

8 BTC daha gelmişti

Hatırlanacağı üzere Assange’ın serbest kalmasının ardından da, bilinmeyen bir transferle Assange’ın Bitcoin adresine yaklaşık 500 bin dolar değerinde 8 adet Bitcoin gönderilmişti.

Assange’ın kardeşi ve onun serbest kalması için yıllardır çalışan Gabriel Shipton (ortada)

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl