ABD hükumetinden büyük Bitcoin satışı mı geliyor: Deneme transferi olabilir

Geçtiğimiz günlerde 240 milyon dolar değerde 4 bin adede yakın Bitcoin'i Coinbase borsasına transfer eden ABD hükumeti, yeni bir transfer daha gerçekleştirdi. 11.8 adet BTC, bilinmeyen bir adrese gönderildi. Transferin, daha büyük bir meblağın gönderimi öncesinde bir deneme olarak icra edilmiş olabileceği düşünülüyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD hükumetine ait cüzdanlardan yaklaşık 720 bin dolar değerde 11.8 adet BTC çıkışı oldu. Arkham’ın paylaştığı bilgiye göre, BTC’lerin gönderildiği adresin kime ait olduğu henüz bilinmiyor.

ABD hükumetine ait olan cüzdandan 2 gün önce de, Banmeet Singh operasyonunda ele geçirilen Bitcoin’lerden 4 bin adedi Coinbase borsasına gönderilmiş ve satılmıştı. 2019’da Avrupa’da yakalanan ve ABD’ye iade edilen Singh, 2012’den 2017’ye kadar olan 5 senelik süre içerisinde birçok ilaç ve uyuşturucu maddenin dark web olarak da bilinen illegal siteler üzerinden satılmasına aracılık etmiş ve milyonlarca dolar kazanmıştı.

Test transferi mi?

Bugün transfer edilen 11.8 BTC ise Estonyalı iki kripto para dolandırıcısı olan ve 2022’de Estonya’da yakalanan Sergei Potapenko ve Ivan Turogin’e aitti. ABD hükumetinin satışı için küçük bir rakam olan 720 bin dolarlık Bitcoin’in ilk etapta, büyük bir satış önesinde yapılan bir deneme transferi için gönderildiği düşünülüyor.

Sergei Potapenko ve Ivan Turogin, sahte madencilik faaliyetleri ve sattıkları sahte kripto paralar üzerinden 550 milyon dolardan fazla gelir elde etmişlerdi.

ABD devlet kurumlarının elinde şu anda 200 bin adetten fazla Bitcoin bulunuyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl