VanEck yöneticisi Solana ETF’inin kabul edilmesi için tek bir şart öne sürdü

Geçtiğimiz hafta ABD'de Solana spot ETF başvurusu yapan VanEck şirketinde yönetici Matthew Sigel, fonların kabul edileceğini düşündüğünü ancak bunun için sadece SEC başkanının değişmesi gerektiğini belirtti. Sigel ayrıca dünyada Solana için regüle vadeli işlemler piyasası olmamasının da bir dezavantaj yaratmayacağını ve VanEck'in, ETF'i rahatlıkla güvence altına alabileceğini söyledi.

100 milyar dolardan fazla yönettiği varlıkla bilinen VanEck şirketinde dijital varlıklar araştırma yöneticisi Matthew Sigel, Solana spot ETF’lerinin onaylanması için SEC başkanının değişmesi gerektiğini ifade etti.

ABD medyasından Bloomberg’e bir röportaj veren Sigel, Solana spot ETF’leri için “Vadeli işlemlerinde bile regülasyon yok” eleştirisini kabul etmediğini dile getirdi ve şunları söyledi:

“Vadeli işlem piyasalarındaki regülasyon eksikliğinin Solana ETF’i için bir dezavantaj yaratacağına katılmıyorum. Gemicilik, uranyum ve elektrik sektörlerinde de ETF’ler var ve bunların fiyatları vadeli piyasalara göre ayarlanmıyor. Solana ETF’i için buna göre gerek yok. Biz bu ETF’leri rahatlıkla güvenli bir şekilde yönetebiliriz”

“Seçimler belirleyici olur”

ABD seçimlerinin, Solana ETF’i gibi tüm kripto dünyası için belirleyici olacağını düşündüğünü söyleyen Sigel, Biden hükumeti göreve devam etse dahi Solana ETF’ine onay gelebileceğini belirtti:

“Solana spot ETF’lerinin onaylanması için Washington’daki bakış açısının değişmesi lazım. Seçimler bu anlamda belirleyici olacak. O zaman ETF’ler onaylanacaktır. Bu seçimde kripto yatırımcısının oyları da önemli olacak. Bunun politikacılara yansımalarını da görüyoruz. Biden hükumeti devam etse bile Solana ETF’lerine onay gelebilir. SEC’nin kurum olarak da bakış açısını değiştirmesi şart olur. Bu da ancak yeni bir başkanın atanmasıyla olacaktır”

VanEck’in Bitcoin spot ETF’i şu anda ABD’de işlem görüyor. Şirketin Ether spot ETF ürünü de, S-1 dosyalarına onay gelmesiyle birlikte birkaç hafta içerisinde işlemlere açılacak.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl

1 yorum

  1. capt Yanıtla

    çok küçük bir koşulmuş ya asdasda