Alman hükumetinin elinde ne kadar Bitcoin kaldı? Uzmanlar ne diyor?

Haziran ayından bu yana yoğun bir Bitcoin satışı yapan Almanlar, dün 900 milyon dolar değerde Bitcoin'i borsalara gönderirken, akşam saatlerinde ise şaşırtıcı şekilde 200 milyon dolarlık BTC'yi ise geri aldılar. Cüzdanda şu anda 27 binden fazla Bitcoin bulunuyor.

Bitcoin'de geçmiş halving dönemleri bitcoin önceki halvingler

19 Haziran’da Bitcoin transferlerini yapmaya başlayan Alman hükumeti, satışlara başladığında Bitcoin 65 bin doların üzerindeydi. Şu anda 57 bin dolar civarında yer alan fiyatın ise ne kadar daha düşeceği merak konusu…

27 bin adet BTC daha var

Almanlar en büyük satışlarını ise dün yaptılar. Önce yaklaşık 900 milyon dolar değerde 16.000 adet BTC borsalara gönderildi. Daha sonra ise 206 milyon dolar değerde 3673 BTC cüzdana geri döndü. Cüzdandaki BTC sayısı 23 bine düştükten sonra geri gelen Bitcoin’lerle birlikte son olarak 27 bin 461’e çıktı.

Ki Young Ju: Akıllı para, aptalların yerini alıyor

Son günlerde birçok uzman özellikle Alman satışlarıyla Mt. Gox transferleri hakkında yorumlar yaparken, bu tartışmaya katılan isimlerden biri de Ki Young Ju’ydu. Zincir üstü veri takip firması CryptoQuant’ın CEO’su olan Ju, düşüşlerin çok önemli olmadığını ve birer alım fırsatı arattığını söyledi:

“Bitcoin piyasası büyük oranda psikopatlar tarafından yönlendiriliyor. Hükumet satışları tüm likiditeye bakıldığında bence idare edilebilir. Mt. Gox coin’lerinin de büyük bölümü hala alacaklılara ulaşmadı. Ancak X, hala hükumet satışlarını suçluyor, düşüşlerin sebebi olarak görüyor. Akıllı para, aptal paranın yerini alıyor. Hala çok erken aşamalardayız”

Kripto analisti Alex Krüger de, Mt. Gox satışlarının bu seviyeden en fazla %10’luk bir düşüşe sebep olacağını iddia etti ve “Piyasa tüm satışları sindirebilecek kabiliyette” dedi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl