Citi, Fed’in eylül ile beraber 8 faiz indirimi yapmasını bekliyor

ABD'nin büyük finans kurumlarından biri olan Citi'de analistler Fed'in eylül ve sonrasında 8 adet faiz indirimine gitmesini beklediklerini belirttiler. Analistler faiz indirimlerinin 2025'in temmuz ayı itibarıyla bitmesini ve her indirimin de 25'er baz puan olmasını bekliyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Finans dünyası ABD Merkez Bankası’nın (Fed) 31 Temmuz’daki toplantısından bir faiz indirimi çıkmasını beklemiyor ancak eylül ve kasım ayları için ise beklenti artmaya başladı. Bu konuda önemli bir rapor ise dev finans kurumu Citi’den geldi. Citi analistleri, eylülden itibaren Fed’in 8 adet faiz indirimine gitmesini beklediklerini dile getirdiler.

Bankanın raporunda ABD ekonomisinin Fed’in istediği seviyeye geldiğini ve soğumaya başladığını, bunun sonucunda da kurumun eylülde faiz indirimine başlamasını beklediklerini ifade ettiler.

“Enflasyonun beklenmeyen yapışkanlığı gitti”

Analistler toplamda 200 baz puanlık bir indirim bekliyor. Her indirimin ise 25 baz puan şeklinde olacağı tahmin edildi. Citi’nin baş analisti Andrew Hollenhorst imzasıyla verilen raporda, ABD ekonomisinin soğuduğu ve özellikle 2023’te oluşan “beklenmedik ve yapışkan” enflasyonun da artık kaybolmaya başladığı yazıldı. ABD’de faizler şu anda %5.25-%5.50 seviyesinde bulunuyor.

Citi, sene başındaki raporunda ise Fed’in ilk faiz indirimini haziran ayında yapmasını beklediğini yazmıştı.

Fed başkanı konuşacak

Bilindiği gibi bugün TSİ 17’de Fed başkanı Jerome Powell, ABD Senatosu Bankacılık Komitesi’nin toplantısında Kongre üyelerinin sorularını yanıtlayacak. Powell’ın, enflasyon ile ilgili her sözü büyük önem taşıyacak.

Fed’in faiz indirimi konusundaki politikası, kripto paraların da dahil olduğu riskli varlıkların yükselişini de sağlayabilir.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl