Powell’ın açıklamaları eylül için faiz indirimi ve yükselişe işaret ediyor: QCP raporu

Singapur merkezli kripto işlem şirketi QCP Capital bugünkü analizinde, Fed başkanı Jerome Powell'ın sözlerinin, yarın olumlu enflasyon rakamlarıyla birleşmesi durumunda eylül ve aralıkta faiz indirimlerinin ufukta olduğunu belirtti. Analistler ayrıca büyük satış baskısına rağmen Bitcoin'in güçlü kaldığına da işaret ettiler.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Asya bölgesinin önemli kripto yatırım şirketlerinden olan QCP Capital, piyasalarda yükseliş beklentisinin devam ettiğini belirtti. Bugünkü raporunda şirket, geçtiğimiz hafta yaşanan düşüşlerin bu hafta devam etmediğini ve kripto dünyasının artık dibi bulduğunu düşündüklerini ifade etti.

“Rakamlar olumlu gelmeye başladı”

Jerome Powell’ın dünkü Senato Bankacılık Komitesi toplantısında söylediklerinin önemine değinen şirketin raporunda şu ifadeler kullanıldı:

“Geçtiğimiz haftaki düşüşler bu hafta yerini daha olumlu bir havaya bıraktı. Kripto paraların dibi bulduğunu ve büyük satış baskılarına rağmen daha fazla düşüşün gelmediğini görüyoruz.

Yükseliş beklentilerimizi aşağıdaki gelişmelerden ötürü sürdürüyoruz:

  • ABD’deki iş piyasası rakamları geçtiğimiz hafta düşük geldi ve Powell’ın Senato’daki açıklamaları da piyasa koşullarının atık Fed’in istediği seviyeye geldiğini gösteriyor.
  • Alman devleti tarafından satılan Bitcoin’lere ve Mt. Gox borsasının dağıtımlarının Demokles’in kılcı gibi piyasanın üzerinde durmasına rağmen Bitcoin fiyatı ikili dip yaptı ve 54 bin doların altına düşmedi.
  • ABD TÜFE rakamlarının yarın beklenenden düşük gelmesi Fed’in eylül ve aralıktaki faiz indirim planını daha güçlü hale getirecektir.
  • Ether spot ETF’leriyle ilgili S-1 dosyası güncelleme furyası da, fonların bu ay içerisinde işlemlere açılma olasılığını artırıyor. Özellikle başvuran şirketlerin işlem ücretlerini açıklamaları, bu işin sonuna geldiğimizi de net şekilde gösterecektir”

Finans piyasalarında ikili dip formasyonu, bir varlığın fiyatının dip yaptığı ve yukarı yönlü bir hareketin gelebileceği şeklinde yorumlanıyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl