Almanlar Bitcoin’leri bitirmeye kararlı: 2700 BTC gitti

Alman devletine bağlı olan cüzdan cuma sabahına da hızlı başladı. Almanlar, 155 milyon dolar değerde 2700 adet BTC'yi borsalara ve piyasa yapıcı şirketlere yolladılar.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

50 bin adet Bitcoin’i, özellikle son bir haftada yaptığı satışlarla ciddi şekilde azaltan Alman hükumetinin elinde 6400 adet Bitcoin kaldı. Almanlar cuma sabahına da transferlerle başladılar ve 2700 adet BTC’yi, geçtiğimiz günlerde de olduğu gibi Kraken, Coinbase ve Bitstamp borsaları ile B2C2 Group’a bağlı olduğu düşünülen adreslere yolladılar.

Bilindiği gibi Alman hükumeti 2020 yılında FBI ile yapılan ortak bir operasyon sonucunda Movie2k adlı korsan film sitesine ait olan 50 bin adet BTC’yi ele geçirmiş ve bugünlere kadar da tutmuştu. Almanların gelecek haftanın sonuna kadar son kalan BTC’leri de satmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Hükumetin satışlarının zincir üstünde de görülmesinin ardından Bitcoin fiyatında ise kısmi bir düşüş söz konusu ve en büyük kripto para yaklaşık 56.950 dolar civarında yer alıyor.

ABD enflasyon verilerinin dün pozitif şekilde açıklanmasından ve Fed’in eylül ayında bir faiz indirimine gitme beklentilerinin artmasından sonra dâhi Bitcoin fiyatı beklenen seviyelere yükselememişti.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl

1 yorum

  1. Cinnah Sezai Yanıtla

    Bazılarını geri aldı ama, onu niye haber yapmıyorsunuz? FUD yaymayın!