Trump için şimdi de Larry Fink iddiası: Bitcoin destekçisi, Hazine Bakanı olabilir

Adım adım ABD başkanlığına yürüyen Donald Trump'ın ülkenin Hazine Bakanı olarak kimi seçeceği de merak konusu oldu. Jamie Dimon iddialarının ardından ortaya atılan son isim ise 10 trilyon dolarla dünyanın en büyük fon yönetim şirketi BlackRock'ın CEO'su Larry Fink...

Önce dünyanın en büyük yatırım bankalarından biri olan JPMorgan’ın CEO’su Jamie Dimon, şimdi ise 10 trilyon dolarlık varlık ile dünyanın en büyük fon yönetim şirketi BlackRock’ın CEO’su Larry Fink… ABD’de Donald Trump’ın, başkanlık yarışından galip çıkması halinde bu iki isimden birini Hazine Bakanı olarak görevlendireceği iddia ediliyor.

Geçtiğimiz haftalarda ortaya atılan Jamie Dimon isminin ardından bugün de New York Post, Larry Fink ismini öne sürdü. Gazete ayrıca, Trump ile Larry Fink’in geçmişe dayanan tanışıklığının da bu seçimde etkili olduğunu yazdı.

Trump 2017’de başkan olduğu dönemde ABD’nin bilinen, ünlü iş adamlarını Beyaz Saray’da ağırlamış ve Fink için de, “Larry benim için iyi işler çıkardı. Paramı yönetti ve bana gerçekten iyi kazanç getirdi” demişti.

Fink Bitcoin’i öve öve bitirememişti

Geçtiğimiz senelerdeki Bitcoin karşıtlığını 2023’te bırakan Fink, birkaç gün önce katıldığı bir programda, “Eskiden kendime aşırı güvenecek şekilde Bitcoin karşıtıydım ama araştırdım, dersime çalıştım ve yanlış düşündüğümü anladım. Bitcoin umutlu olduğunuzda değil, umudunuzu kaybetmeye başladığınızda sizin yanınızda olan bir varlık” demişti.

Fink’in özellikle tokenizasyon konusuna da büyük önem verdiği biliniyor. BlackRock’ın BUIDL adında bir de tokenizasyon fonu bulunuyor. BlackRock ilk kez geçen sene haziran ayında Bitcoin spot ETF başvurusunda bulunmuştu.

Fink’in aksine Jamie Dimon ise Bitcoin ile krpto paralara tamamen karşı çıkıyor. Dimon, bir süre önce katıldığı Kongre’ye bağlı Finansal Hizmetler Komitesi toplantısında, “Elimde gücüm olsa tüm kripto paraları yasaklardım” demişti.

Kripto paralara büyük destek veren Donald Trump bu hafta, ABD’nin Nashville şehrindeki Bitcoin Konferansı’na katılacak ve burada bir de konuşma yapacak. Trump’ın burada Bitcoin için stratejik rezerv varlık” açıklaması yapacağı da iddia ediliyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl